1 kg burgonya
2 tojàs
petrezselyemzöld ìzlés szerint
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanàl zsemlemorzsa / amennyiből golyókat lehet formàzni lehet tőbb zsemlemorzsa is/
20 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj a sütéshez
A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük.
Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük.
A zúzott fokhagymàt , a fűszereket , zsemlemorzsàt és a tojàst is hozzàadjuk.
Jól összekeverjük , majd a sajtot is beledolgozzuk.
Ha a massza túl làgynak tűnik, adunk hozzà még zsemlemorzsàt , kisebb golyókat formàlunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtőrlőre tesszük, hogy a felszívja a felesleges zsíradékot.
gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel. A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre. Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerp...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA húst 5 centis csíkokra vágjuk és MAGGI Húsvarázs ételízesítővel befűszerezzük, majd az olajban megsütjük. Utána az olajban a borsót megfuttatjuk és leöntjük a 2 dl vízben feloldo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés és újraoltás (zselatinnal): 1. Öntsük a kókusztejet egy lábasba, és hevítsük fel 82 fokra, majd hűtsük le 43 fokra, mely a baktériumok számára a legideálisabb hőmérsékl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű