1 kg burgonya
2 tojàs
petrezselyemzöld ìzlés szerint
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanàl zsemlemorzsa / amennyiből golyókat lehet formàzni lehet tőbb zsemlemorzsa is/
20 dkg reszelt sajt
só
bors
olaj a sütéshez
A burgonyàt meghàmozzuk, felkockàzzuk és sós vìzben megfőzzük.
Leszűrjük és összetörjük mintha burgonyapürét készìtenénk, majd langyosra hűtjük.
A zúzott fokhagymàt , a fűszereket , zsemlemorzsàt és a tojàst is hozzàadjuk.
Jól összekeverjük , majd a sajtot is beledolgozzuk.
Ha a massza túl làgynak tűnik, adunk hozzà még zsemlemorzsàt , kisebb golyókat formàlunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtőrlőre tesszük, hogy a felszívja a felesleges zsíradékot.
Kiváló “Hasábburgonyát” készítettem már tavaly télen egy “íztelen” sütőtökből, ennek se jósoltam több érdekességet. A sütőtököt karikákra vágtam és grillben megsütöttem. Az íze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot kis lábosba teszem, majd felöntöm a vízzel úgy, hogy minden kristálydarabot bevonjon, ne maradjon egy szem sem a lábos oldalán, különben visszakristályosodik a kész folyad...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. lépés Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat és egy textilbe töltjük. A textil sarkait összekötjük. Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat tes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű