ízlés szerint só
1 db tojás
szükség szerint zsemlemorzsa
20 dkg (kb) liszt
60 dkg krumpli
1 ek. búzadara
1 kis üveg szilvalekvár
A krumplit megfőzzük, krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük.
Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást, valamint ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.
1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk, közepére a kemény lekvárt tesszük.
A négyszögek sarkait összefogjuk és a forrásban lévő, sós vízben megfőzzük.
Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított, cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.
1. Poriluk prerežite uzdužno pa dobro operite između slojeva i sitno narežite. 2. Zagrijte 2 žlice ulja dodajte poriluk i popecite da omekša (7-8 minuta). 3. U tavu doda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk. 2. A tojásokat hosszában elvágjuk majd megsózzuk. 3. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk majd forr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, a krémsajtot és a tejfölt, illetve a joghurtot egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk, krémes állagúvá kell válnia. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, majd ap...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű