Tészta:
50 dkg karfiol
5 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű (Szafi Fitt fűszerek ITT!)
5 dkg kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
Szósz:
1 ek. kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
1 fej aprított vöröshagyma
2-3 fej zúzott fokhagyma
2-3 dl paradicsomszósz (nekem házi)
só, bors, oregánó, bazsalikom
Feltét:
paradicsom
olívabogyó
lilahagyma
gomba
light mozzarella (megjegyzés: elhagyható)
A karfiolt aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a tojásokkal, a kókuszliszttel és a fűszerekkel. Szilikonlappal bélelt tepsibe egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítünk (kb. 1 ek. massza). 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a szószt: kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszereket.
A korongokat megkenjük a szósszal, ízlés szerint teszünk rá a feltétekből és kb. 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük!
Mosd meg alaposan az eperszemeket, a szarat vágd le. Vágd fel falatnyi darabokra a kek sajtot, majd tuzd fel egy kisebb koktelpalcara. Egy palcara huzz egy eperszemet, egy falatnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítmény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, és egy tálba tesszük. A főtt tojást, szalámit, lilahagymát, csemegeuborkát felkockázzuk, és a zsemléhez adjuk a tejföllel (a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz