Tészta:
50 dkg karfiol
5 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű (Szafi Fitt fűszerek ITT!)
5 dkg kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
Szósz:
1 ek. kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
1 fej aprított vöröshagyma
2-3 fej zúzott fokhagyma
2-3 dl paradicsomszósz (nekem házi)
só, bors, oregánó, bazsalikom
Feltét:
paradicsom
olívabogyó
lilahagyma
gomba
light mozzarella (megjegyzés: elhagyható)
A karfiolt aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a tojásokkal, a kókuszliszttel és a fűszerekkel. Szilikonlappal bélelt tepsibe egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítünk (kb. 1 ek. massza). 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a szószt: kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszereket.
A korongokat megkenjük a szósszal, ízlés szerint teszünk rá a feltétekből és kb. 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük!
a hozzávalókat összekavarjuk: a tejet a sárgával jól összekavarjuk, majd fokozatosan adagoljuk a lisztet használhatunk villát, nem csomosódik össze, a biztonság kedvéért a levesbe...
Elkészítési idő:A lisztet összekeverem a sütőporral és a sóval. Hozzáteszem a margarint, az összetört főtt burgonyát és a tejet. Kézzel összegyúrom. Majd apránként belenyomkodom a kiolajozott muff...
Elkészítési idő: 20 percA tojásokat verd fel sóval és borssal. A kenyerek egyik felét mustárral, a másikat majonézzel kend meg, és az egyikre sonkát, a másik felére mindnek sajtot rakj. Fordítsd egymásba...
Elkészítési idő: