Tészta:
50 dkg karfiol
5 tojás
2 gerezd fokhagyma
só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű (Szafi Fitt fűszerek ITT!)
5 dkg kókuszliszt (kókuszliszt ITT!)
Szósz:
1 ek. kókuszzsír (kókuszzsír ITT!)
1 fej aprított vöröshagyma
2-3 fej zúzott fokhagyma
2-3 dl paradicsomszósz (nekem házi)
só, bors, oregánó, bazsalikom
Feltét:
paradicsom
olívabogyó
lilahagyma
gomba
light mozzarella (megjegyzés: elhagyható)
A karfiolt aprítógépben ledaráljuk, majd összekeverjük a tojásokkal, a kókuszliszttel és a fűszerekkel. Szilikonlappal bélelt tepsibe egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével kis köröket készítünk (kb. 1 ek. massza). 180 fokon kb. 10 percig sütjük.
Amíg sül elkészítjük a szószt: kókuszzsíron lepirítjuk a hagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt és a fűszereket.
A korongokat megkenjük a szósszal, ízlés szerint teszünk rá a feltétekből és kb. 5-8 perc alatt aranybarnára sütjük!
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és kevergetve megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, a reszelt fokhagymával és a finomra vágott petr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszersó készítés házilag 1 kilogramm finom só 30 gramm fokhagyma granulátum 1 teáskanál szárított petrezselyem 1 teáskanál oregánó 1 teáskanál bazsalikom 1 teáskanál őrölt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűKimérem egy tálba a vajat. A medvehagymát alaposan megmosom, majd felkockázom. Rászórom a vajra a medvehagymát és a sót, majd kézzel alaposan összedolgozom. Légmentesen zárható...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElőnye ennek a légfrissítőnek, hogy nem kell gyertyát használnunk, ami veszélyes lehet. Mi kell hozzá? 1/2 csésze víz 1 csomag natúr zselatin por 1 teáskanál Vodka Ételszíne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű