1 kg darált hús
piros paprika
v hagyma
szalonna ( füstölt kocka )
2 tojás
só
bors
1 bögre rizs ( főzve )
rántás:
zsír
liszt
piros paprika
tejföl
kicsi tej
Hagymát dínsztelek kicsi szalonnával, majd teszek az aljára savanyú káposztát. A töltelékből kis gobócokat formázok és beleteszem a fazékba. Rétegezem káposzta-hús. Felöntöm vízzel és mikor kész a rántást ráöntöm és forrássig főzöm.
1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő:Megmossuk a gombákat és eltávolítjuk a szárait. Ha szép egészséges és friss gombát sikerül vásárolni, nem fontos megpucolni. A gombákat behelyezzük abba a tálba, amiben sütni fogju...
Elkészítési idő: 30 percElkészítés: 1. A tejből kb. 9 dl-t felteszünk főni. 2. Míg felforr, a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk az 1 evőkanál porcukrot, mellyel még kicsit továb...
Elkészítési idő:Elkészítés A fügéket megmossuk, és szárazra töröljük. Négy bevágást ejtünk rajta, hogy beleférjen a sajt. A sajtot hosszúkás, nem túl vastag darabokra vágjuk. A fügék közepébe hely...
Elkészítési idő: 20perc