1 kg darált hús
piros paprika
v hagyma
szalonna ( füstölt kocka )
2 tojás
só
bors
1 bögre rizs ( főzve )
rántás:
zsír
liszt
piros paprika
tejföl
kicsi tej
Hagymát dínsztelek kicsi szalonnával, majd teszek az aljára savanyú káposztát. A töltelékből kis gobócokat formázok és beleteszem a fazékba. Rétegezem káposzta-hús. Felöntöm vízzel és mikor kész a rántást ráöntöm és forrássig főzöm.
Vegyünk elő egy kb. 3 l-es lábast, tegyük bele a zsírt és a kolbászt és lassú tűzön addig pirítsuk, míg a kolbászból kisül a zsír. Kockázzuk fel a vöröshagymát, tegyük a lábasba, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat főzzük keményre, majd villával alaposan törjük össze. 2. A sonkát vágjuk csíkokra, a paprikát kockázzuk, a burgonyát nyersen reszeljük le kislyukú sajtreszelőn,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat nyitott felükkel egy mikrózható tányérra tesszük. Lefedjük szintén mikrózható fedővel és 3 percig „sütjük”. Félretesszük. A darált húst forró serpenyőben megsütjük. B...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyűtoast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű