Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
Kb. 1.5 dl tej
2 evőkanál olaj
2 dkg élesztő
1 csapott teáskanál só
pizzafűszer tetszés szerint
http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=25627507
A tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól összegyúrjuk. Min. 30 percig kelesztjük. Miután betöltöttük az általunk választott töltelékkel kelesszük még kb. 15 percig, majd kenjük le tojással, szórjuk meg reszelt sajttal. Sütőpapíros tepsin, előmelegített sütőben 180 - 200 fokon süssük készre.
Ebből a receptből 4 db töltött pizza jön ki.
Egyszerű pizza tészta recepttel kell készíteni. Vékonyra kinyújtottam a tésztát kör alakúra, megkentem tejföllel, tettem rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot. Ezeket mind csak a tészta egyik felére mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk a tészta szélét tojással kenjük be és hajtsuk be a széleit. Sütés előtt kenjük le a töltött pizzáinkat egy egész tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.
180 fokos előmelegített sütőben addig süssük amíg a teteje meg nem pírul. A tölteléket sokféleképpen variálhatjuk.
Ennek egy részét használjuk el a kenyér készítéséhez, a maradékot megőrizzük és kiegészítjük a harmadik lépcső összetevőivel, így mindig elegendő kovásszal rendelkezünk a kenyérs...
Elkészítési idő:A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm. A tojásokat elkeverem a zsemlemorzsával, darával, sóval,borssal és a tejf...
Elkészítési idő: 30Először elkészítjük a polentát, azaz kukorica kását, ehhez a vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát, közben keverjük, hogy össze ne csomósodjon. 30-40 percig főzzük, közbe...
Elkészítési idő:A megtisztított, csíkokra vágott húst serpenyőben, felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és addig pároljuk, a...
Elkészítési idő: