2,5 dl zsírszegény tej, 3 kanál olívaolaj, 15 dkg Norbi liszt, 3 tojás + 1 a kenéshez ,
10-12 dkg trappista sajt , só , szezámmag
Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük, de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc)
Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk.
(Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.)
Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
1. Keverjétek össze a kukoricalisztet, a darát, a tojást, fűszereket, a sütőport, a sót és a tejet egy tálban. Annyi tejet adjatok hozzá, hogy egy jó sűrű palacsintatészta-szerű ál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a joghurtot összekevertem egy nagyobb lábasban és kis tűzön felmelegítettem kicsit. Éppen csak langyosra. Szobahőmérsékleten hagytam megaludni másnapig (kb 24 óra kell n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét elkeverjük a kétféle sajttal és a megpucolt, zúzott fokhagymával. Ízesítjük sóval, fehér borssal, bazsalikommal, majd 1 órára hűtőbe tesszük, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű