2,5 dl zsírszegény tej, 3 kanál olívaolaj, 15 dkg Norbi liszt, 3 tojás + 1 a kenéshez ,
10-12 dkg trappista sajt , só , szezámmag
Enyhén sózott tejbe beletesszük az olajat, megmelegítjük, de nem forraljuk. Még a tűzön állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet és addig keverjük, míg az edény falától el nem válik. (1 perc)
Tűzről levéve beleütjük és jól elkeverjük egyesével a 3 tojást. Amikor kihűlt, belekeverjük a sajtot is. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk és a vajazott, lisztezett tepsibe rakjuk.
(Ne rakjuk nagyon közel, mert egy kicsit nőni fognak.)
Tetejüket tojással megkenjük és reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Aranysárgára sütjük.
megpucoljuk -hosszában nagyjából 2 cm széles szeletekre vágjuk . Nagyon fontos, hogy az elején sózzuk be a padlizsánt, és hagyjuk állni tíz. tizenöt percig. - Ha ezt a lépés elm...
Elkészítési idő: 30A recepthez teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, mely kicsit tömörebb lepényeket eredményez. A lisztet összekeverem a sóval és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy a tészta öss...
Elkészítési idő: