1 csomag mélyhűtött levele
4 db közepes vöröshagyma
10 dkg bacon
4 db tojás
10 dkg sajt
4 evőkanál tej
2 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
só
bors
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 2 dl vízzel, majd fedő alatt 15 percig főzzük.
A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. A megpárolódott hagymát liszttel megszórjuk, a levét elpárologtatjuk. A tojásokat a tejjel felverjük, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy tepsit úgy, hogy a másik felét rá tudjuk hajtani. Az aljára tesszük a hagymát, rá a kiolvasztott szalonnát, majd beleöntjük a sajttal elkevert tojást. A tészta másik felét ráhajtjuk a töltelékre, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.
A bacont felcsíkozzuk, serpenyőbe tesszük, és kiolvasztjuk a zsírját. Felszeleteljünk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát üvegesre pirítjuk a szalonnás zsíron, majd hozzáadjuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzalonnával is nyerő! Persze mindig akad olyan a családban, aki jobban szereti a tükörtojást, de arra is létezik muffinsütős megoldás! Baconcsíkokat piríts meg félig, és béleld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot a tojásokkal habosra keverjük és a tejjel, vaníliával állandóan keverve felfőzzük és hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű