1 kis fej kelkáposzta
2 tojás
vöröshagyma
fokhagyma
pirospaprika
só
köménymag
ételízesítő
bors
petrezselyem
• update1 zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
A kelkáposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük meg, szűrjük le a levét, majd vágjuk apró darabokra. Jól elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, végül adjunk hozzá 1-2 evőkanál update zsemlemorzsát, illetve a vizes kézzel formázott gombócokat is hempergessük meg a zsemlemorzsában. Kicsit ellapítva forró olajban süssük ki.
Remek főzelékfeltét, de körettel (pl. zellerpürével) is tálalható.
Én most fokhagymás tejföllel fogyasztottam.
A rizst 30 percre beáztatjuk, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A húst nagyobb kockákra vágjuk, a vajon megpirítjuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAddig felezzük a tököt, amíg megfelelő méretű lesz. Alufóliával bélelt tepsire tesszük és kevés vizet öntünk alá. A tetejét megkenjük mézzel és/vagy megszórjuk cukorral. 200 fokos...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, forró olajban kisütjük, majd tejföllel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összetevőket az automata tartályába tesszük és a Főzött italok/Full Bean Milk gombbal megfőzzük. Ha sűrűbbre szeretnénk a kész italhoz még turmixolhatunk datolyát. Bolondíthat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű