1 kis fej kelkáposzta
2 tojás
vöröshagyma
fokhagyma
pirospaprika
só
köménymag
ételízesítő
bors
petrezselyem
• update1 zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez
A kelkáposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük meg, szűrjük le a levét, majd vágjuk apró darabokra. Jól elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, végül adjunk hozzá 1-2 evőkanál update zsemlemorzsát, illetve a vizes kézzel formázott gombócokat is hempergessük meg a zsemlemorzsában. Kicsit ellapítva forró olajban süssük ki.
Remek főzelékfeltét, de körettel (pl. zellerpürével) is tálalható.
Én most fokhagymás tejföllel fogyasztottam.
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, és krumplinyomóval áttörjük egy tálba. Ha hagymásan készítjük, beleszeleteljük az újhagyma zöldjét. Hozzáadjuk a vajkrémet és a...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűOlajon megpároljuk a lecsepegtetett zöldségeket. Rászorjuk a lisztet, cukrot és a sót, majd felöntöm tejjel. Elkavarom és sűrűsödésig főzőm. Ezalatt egy serpenyőben olajat hevítek...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA paradicsomokat forró vízbe dobjuk egy fél percre, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját, majd nagyobb darabokra vágjuk. A paprikákat felszeleteljük. Egy nagyobb edénybe odatesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÍgy készült : 2 tábla csokoládét olvasztottam gőz fölött.Sütőpapírt vágtam fel hat darabra.Amikor a csokoládé már jól olvad,leveszem a gőzről és úgy keverem simára.Vigyázni ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű