Családireceptkönyv.hu

KELKÁPOSZTA FASÍROZOTT


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej kelkáposzta
2 tojás
vöröshagyma
fokhagyma
pirospaprika

köménymag
ételízesítő
bors
petrezselyem
• update1 zsemlemorzsa
• olaj a sütéshez

Elkészítés:


A kelkáposztát sós, köménymagos vízben puhára főzzük meg, szűrjük le a levét, majd vágjuk apró darabokra. Jól elkeverjük a fűszerekkel, a tojásokkal, végül adjunk hozzá 1-2 evőkanál update zsemlemorzsát, illetve a vizes kézzel formázott gombócokat is hempergessük meg a zsemlemorzsában. Kicsit ellapítva forró olajban süssük ki.
Remek főzelékfeltét, de körettel (pl. zellerpürével) is tálalható.
Én most fokhagymás tejföllel fogyasztottam.

KELKÁPOSZTA FASÍROZOTT

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar medvehagymás kőrözött
medvehagymás kőrözött

A medvehagyma szárait eltávolítom, megmosom, leitatom a vizet róla és felaprítom. A túrót a tejföllel összekeverem, majd hozzáadom az aprított /esetleg reszelt/hagymát, borsot, köm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkosárka
Sajtkosárka

Közepesen magas lángon hevítsük fel a teflont. Szórjunk bele egy maréknyi parmezánt, közepre kicsit többet, mint a szélekre, hogy megszilárdulva a szélek gusztán „tüskések” legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Cukkini lepényke
Cukkini lepényke

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk