menu

Családireceptkönyv.hu

Házi sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 liter házi tej (IGAZI tej!)
1 kg túró (ebből jó a bolti is, nem kell feltétlenül extra minőségű)
12 dkg vaj
2,5 kávéskanál só (púpozva)
2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


A tejet fazékba öntjük, belemorzsoljuk a túrót, és meg-megkevergetve forrásig melegítjük. Ekkor egy szita vagy egy pici lyukú tésztaszűrő segítségével leszűrjük a felpuhult túrót, és átesszük egy másik lábosba. Beletesszük a sót, a szódabikarbónát és a vajat, és
állandóan keverve pontosan 5 percig főzzük.
És ennyi. Egy öblös, nem túl nagy tálba tesszük a masszát, alaposan lepaskoljuk-nyomogatjuk a tetejét, és félretesszük pihenni. Két óra múlva már ki is fordíthatjuk a sajtot a tálból - még hagyjuk pihenni egy-két napig. Akár persze azonnal is fogyasztható, de én azt tapasztaltam, gazdagabb íze lesz, ha állni hagyjuk egy kicsit.
Hűtőben sokáig eláll, de nem lesz ám erre ideje :-)

Lehet ízesíteni fűszerekkel, hagymával, dióval stb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott finomságok
Rántott finomságok

A rántanivalókat elkészítem. Bepanírozom őket, és forró olajban kisütöm. Ezalatt bekeverem a mártogatóst és míg a finomságok kisülnek hagyom egy kicsit össze állni az ízeket (hűtő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite fagylalt
Almás pite fagylalt

Az almát meghámozzuk, magházát kiszedjük, 1/2 x 1/2 cm-es kockákra vágjuk. Egy kanál szőlőmagolajat felhevítünk egy serpenyőben, erre tesszük az almát párolódni. Rácsavarjuk fél c...

Elkészítési idő: 2 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldborsós aprópecsenye
Zöldborsós aprópecsenye

A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. A zsír és olaj keverékében megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott, szétn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lángoska
Lángoska

A két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk