Hozzávalók:
-35 dkg szénhidrátcsökkentett liszt (dia-wellness sütőliszt)
-1,5 teáskanál szódabikarbóna
-1,5 teáskanál só
-2,5 dl kefír (én natúr joghurtot használtam)
-5 dkg vaj,olvasztva
A lisztet a szódabikarbónával és a sóval egy tálba mérem(én tettem bele egy kanál szezámmagot,és egy kanál lenmagot is),elkeverem,majd hozzáadom a kefírt,az olvasztott vajat.Egy fakanállal nagyjából összedolgozom,majd lisztezett deszkára borítom,jól összedolgozom,cipóvá formázom. (nem kell se dagasztani,se pihentetni!)
A tetejét belisztezem, X alakban mélyen bevágom.Sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm.Ha az alja kongó hangot ad,akkor jó.
Rácson hagyom kihűlni,utána szeletelem.
A tojás fehérjét pici sóval verd fel kemény habbá A műanyag tálat a habbal tedd mikróba, és a legalacsonyabb fokozaton süsd meg 3 perc alatt, vagy vízben galuskázva főzd meg, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrisztina Sebőkné Gyarmati Szia! Az én receptem még sosem hagyott cserben, nagyon egyszerű: 30 dkg reszelt sajthoz hozzáadok 1 evőkanál lisztet( nem tévedés, nem kell több) és 1 e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot az edénybe és 15 Mp/10 F A meggyet hozzá adjuk és 15 MP/8F aprítjuk A túrót és a joghurtot hozzá adjuk 30-40 MP/4-5 F a fekete kanál segítségével krémesre keverjük. Rög...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű