1- 2 marék chili
1kg húsos édes paprika
1 db hagyma
2 ek pirospaprika ( őrölt)
10 dkg só
1/2 dl oliva olaj
A paprikákat kimagozzuk és ledaráljuk.
A hagymát is ledaráljuk és az olajon megdinszteljük.
A darált paprikához keverjük a sót és kicsit állni hagyjuk.
A párolt hagymára borítjuk és teszünk hozzá 2 ek pirospaprikát ( lehetőleg házit,aminek szép a színe is).
Fél óráig kevergetjük és össze is turmixolhatjuk pépesre és üvegekbe töltjük és és a tetejére egy ek olajat teszünk.
Nagyon csíp a chili ,ezért vegyél gumi kesztyűt legalább az egyik kezedre és vigyázz, hogy amikor magozod akkor a szemed messze legyen tőle.kicsit fröcsköl ugyan is, és kis kanállal kapartam a chilik magházát.
A csirkemelleket falatkákra vagdaljuk. A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot. A husikat belekeve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat krumplinyomón átnyomom. Belekeverem a beáztatott, kinyomkodott zsemléket és az egész nyers tojást. Ízlés szerint fűszerezem, majd összegyúrom, golyókat formálok és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűKockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd az összes többi hozzávalóval alaposan elkeverjük. A kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, és kolbászkarikákat teszünk a tetejükre. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű