Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Paprikakrém csípősen


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 50-100
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1- 2 marék chili
1kg húsos édes paprika
1 db hagyma
2 ek pirospaprika ( őrölt)
10 dkg só
1/2 dl oliva olaj

Elkészítés:


A paprikákat kimagozzuk és ledaráljuk.
A hagymát is ledaráljuk és az olajon megdinszteljük.
A darált paprikához keverjük a sót és kicsit állni hagyjuk.
A párolt hagymára borítjuk és teszünk hozzá 2 ek pirospaprikát ( lehetőleg házit,aminek szép a színe is).
Fél óráig kevergetjük és össze is turmixolhatjuk pépesre és üvegekbe töltjük és és a tetejére egy ek olajat teszünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon csíp a chili ,ezért vegyél gumi kesztyűt legalább az egyik kezedre és vigyázz, hogy amikor magozod akkor a szemed messze legyen tőle.kicsit fröcsköl ugyan is, és kis kanállal kapartam a chilik magházát.

Paprikakrém csípősen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Bundáskenyér sütőben
Bundáskenyér sütőben

A tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanalaz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott tök corn flakes bundában
Rántott tök corn flakes bundában

A tököket megpucoljuk, fél cm-es karikákra vágjuk és mindkét oldalát besózzuk. Bepanírozzuk szokásos módon (liszt, tojás és morzsa) úgy, hogy a 1/3 rész zsemlemorzsa és 2/3 rés...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Krumpliprósza zalai módra
Krumpliprósza zalai módra

A burgonyát lereszeljük, kefírrel összekeverjük. A lisztet és a sót hozzáadva jól elkeverjük. Olajjal kikent serpenyőben kisütjük, mint a palacsintát. Ízlés szerint tejföllel, sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Birsalmasajt
Birsalmasajt

A birsalmákat alaposan megmossuk. Negyedekbe vágjuk, magházukat egy nagyon éles késsel eltávolítjuk. (Hámozni nem kell, azt főzés után sokkal könnyebb elintézni.) Egy lábasba tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk