1- 2 marék chili
1kg húsos édes paprika
1 db hagyma
2 ek pirospaprika ( őrölt)
10 dkg só
1/2 dl oliva olaj
A paprikákat kimagozzuk és ledaráljuk.
A hagymát is ledaráljuk és az olajon megdinszteljük.
A darált paprikához keverjük a sót és kicsit állni hagyjuk.
A párolt hagymára borítjuk és teszünk hozzá 2 ek pirospaprikát ( lehetőleg házit,aminek szép a színe is).
Fél óráig kevergetjük és össze is turmixolhatjuk pépesre és üvegekbe töltjük és és a tetejére egy ek olajat teszünk.
Nagyon csíp a chili ,ezért vegyél gumi kesztyűt legalább az egyik kezedre és vigyázz, hogy amikor magozod akkor a szemed messze legyen tőle.kicsit fröcsköl ugyan is, és kis kanállal kapartam a chilik magházát.
A hagymákat megpucolom, és minél kisebbre felaprítom. Az olajon megfuttatom, hagyom összeesni. Hozzá adom a mézet vagy édesítőt, és a csokorba kötött zöldfűszereket. Én nem szerete...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA besamelmártáshoz a tejet felforraljuk, kicsit félre tesszük. A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet alacsony hőfokon, állandón kevergetve két-három perc alatt enyhén megpirítj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosra melegítjük. 0.5dl tejben az elmorzsolt élesztőt egy kevés liszttel és kevéske cukorral felfuttatjuk. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinis tócsni elkészítéséhez a megmosott cukkinit meghámozzuk (ha zsenge, lehet héjával is), majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az összezúzott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű