5 kg tök / vagy cukkini/
1 kg só
1 ek. tartósítót
20 dkg cukor
5 ek. 20 %-os ecetet. /én 10 %-ost tettem rá/
kapor
5 kg gyalult tököt vagy cukkinit 1 kg sóval besózunk reggel és estig állni hagyjuk. Majd kicsavarjuk és teszünk rá 1 ek. tartósítót, 20 dkg cukrot és 5 ek. 20 %-os ecetet. /Én 10 %-ost tettem rá/ Összekavarjuk és üvegekbe rakjuk, aminek az aljára friss kaprot teszünk. Lekötjük, nem kell dunsztolni, de főzés előtt ki kell áztatni a sótól." Egy ilyen üvegbe 1 kg. reszelt cukkini fért bele.
"Főzés előtt én annyira áztattam csak, hogy mielőtt a hagymát a kezembe fogtam, hogy a főzelékhez elkezdjem tisztítani, leöntöttem a cukkiniről a levet, s beáztattam hideg vízbe.
Elkészítjük a rizst: többször váltott hideg vízben addig mossuk, amíg a víz áttetsző, tiszta marad. Feltesszük főni a vízzel, nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 10-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a sajtot reszeljük le finomra. Ezután mossuk meg a fűszernövényeket, és vágjuk apró darabokra. Most keverjük össze a lisztet a sütőporral. Adjuk hozzá a fokhagymát. A tojás...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűEgy kb. 5 literes lábosban, közepes láng felett felolvasztjuk a vajat vagy az olajat, majd beleszórjuk a kukoricát. Lefedjük a lábost és közepesre állítjuk a hőmérsékletet. Kb. 2-3...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, feldaraboljuk. 2 evőkanál vízzel 20 percre fedővel lefedve feltesszük főzni. Ezután összeturmixoljuk, beleöntjük a cukrot és tovább pároljuk 30 percig. A tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes