5 kg tök / vagy cukkini/
1 kg só
1 ek. tartósítót
20 dkg cukor
5 ek. 20 %-os ecetet. /én 10 %-ost tettem rá/
kapor
5 kg gyalult tököt vagy cukkinit 1 kg sóval besózunk reggel és estig állni hagyjuk. Majd kicsavarjuk és teszünk rá 1 ek. tartósítót, 20 dkg cukrot és 5 ek. 20 %-os ecetet. /Én 10 %-ost tettem rá/ Összekavarjuk és üvegekbe rakjuk, aminek az aljára friss kaprot teszünk. Lekötjük, nem kell dunsztolni, de főzés előtt ki kell áztatni a sótól." Egy ilyen üvegbe 1 kg. reszelt cukkini fért bele.
"Főzés előtt én annyira áztattam csak, hogy mielőtt a hagymát a kezembe fogtam, hogy a főzelékhez elkezdjem tisztítani, leöntöttem a cukkiniről a levet, s beáztattam hideg vízbe.
A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük (a vízhez adjunk pár csepp citromlevet). Ne főzzük nagyon puhára! A muffin formába beletesszük a papírt, és az ujjaink segít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit terítsd be a sütőpapírral, majd rakd rá a kenyeret, A tojást felvered, hozzáadod a tejfölt, majd jól keverd el, aztán tegyél bele mindent, amit előkészítettél. Ezt kanal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixold össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, majd az élesztővel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű