két-liter finom fajta tej, 2-cs Vanillincukor, pici só, 20-db-tojás, 20-dk-kristálycukor! (esetleg mazsola) de kihagyható!
A tejet felrakom egy olyan edénybe, ami nem kozmál le, egy tálba feltöröm a tojásokat, és hozzá öntöm a tejhez, kissé sózom, hozzá adom a cukrot, a Vanillincukrot is, és óvatosan kevergetem, közben fel fő, de folyamatosan kevergetem, egészen addig, amíg készre nem fő! Amikor már össze főtt, leszűröm egy olyan konyha,kendőben, ami alkalmas rá, jól lecsurgatom úgy, hogy a konyha kendőt összefogom, és közben henger alakúra formálom, de óvatosan, mert nagyon forró vigyázok arra, össze ne égessem magam! Majd hagyom ki hűlni, általában ezt ünnep napokon Húsvétkor szoktam készíteni, és előtte való nap, másnapra teljesen ki hűl, és szeletelhető, sonkával fogyasztható! 35-40-perc alatt elkészül, de még nem tálalható! Ha mazsolával készítem, akkor menet közben hozzá adom, és együtt főzöm!
Ezt az ételt ünnep napokon szoktuk leginkább készíteni, de bármikor elkészíthető egyébként
Előmelegíteni a sütőt 150 fokra.Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 percig süsd Aprítóban vagy kávédarálóban aprítsd fel a napraforgómagot és a chiamagot Az őrölt magokat nagy k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zabpelyhet egy bögrébe öntjük, felöntjük a tejjel, kicsit állni hagyjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, tojást és a túrót, alaposan elkeverjük, majd kevés kókuszzsíron apró korongokat s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe mértem a vajat, a cukrot, az étcsokit és a kókusztejszínt, majd alacsony lángon az egészet felolvasztottam. Egy másik edényben összekevertem a tojást a barna rizslisztt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, cukrot, lisztet, tejet, vizet és a sót simára keverjük. A palacsintasütőt kis olajjal elősütjük, majd miután már kellően felforrósodott az edény, egy merőkanál tésztát be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű