csicseriborsó liszt
római kömény (egész)
só
chilli
szódabikarbóna(vagy sütőpor... ami kéznél van)
friss koriander ha van
kevés víz
bármilyen zöldség, csirke, vagy hal, rák
olaj a sütéshez
A csicseriborsó lisztből szódabikarbónából (vagy sütőporból)és a fűszerekből sűrű masszát készítünk egy kevés vízzel. Ebbe forgatjuk meg a zöldségeket és sütjük ki bő olajban.
Szószokkal tálaljuk. (pl joghurtos mentás, paradicsomos)
*https://www.facebook.com/photo.php?fbid=541520799282856&set=gm.254645148058910&type=1&theater
Ha vegyes zöldségeset készítünk akkor legyen sűrűbb a massza. Így tudunk majd belőle gombócokat formázni.
Legtöbbször burgonyával, karfiollal készíjuk.
Ezt érdemes mindig frissen tálalni. Akkor a legfinomabb és igazából pár perc alatt kész van. Ha megmarad a masszából hűtőben egy dobozban pár napig eláll.
1 Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin po...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockára vágjuk,és sós vízben megfőzzük. Melegen összetörjük . Megvárjuk amíg kihűlt. Ekkor hozzákeverjük a tojást, lisztet. Sózzuk még ha kell. Összegyúrjuk. Kissé r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. 400 g burgonya (főtt, áttört) 2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben....
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesFigyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű