menu

Családireceptkönyv.hu

Pakora


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csicseriborsó liszt
római kömény (egész)

chilli
szódabikarbóna(vagy sütőpor... ami kéznél van)
friss koriander ha van
kevés víz
bármilyen zöldség, csirke, vagy hal, rák
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A csicseriborsó lisztből szódabikarbónából (vagy sütőporból)és a fűszerekből sűrű masszát készítünk egy kevés vízzel. Ebbe forgatjuk meg a zöldségeket és sütjük ki bő olajban.
Szószokkal tálaljuk. (pl joghurtos mentás, paradicsomos)

*https://www.facebook.com/photo.php?fbid=541520799282856&set=gm.254645148058910&type=1&theater

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha vegyes zöldségeset készítünk akkor legyen sűrűbb a massza. Így tudunk majd belőle gombócokat formázni.
Legtöbbször burgonyával, karfiollal készíjuk.
Ezt érdemes mindig frissen tálalni. Akkor a legfinomabb és igazából pár perc alatt kész van. Ha megmarad a masszából hűtőben egy dobozban pár napig eláll.

Pakora

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!
Önts tejfölt a reszelt burgonyára!

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, borsozzuk, használhatunk más fajta fűszert is tetszés szerint. Egy tálban összekeverjük az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar töltött pizza tésztával
töltött pizza tésztával

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Görögdinnye fagyi
Görögdinnye fagyi

Magozott görögdinnyét 2 ek mézzel és 1/2 citrom levével összeturmixoltam. Beleöntöttem kb. 2 dl tejszínt és jól összekevertem. Műanyag dobozban beraktam a fagyasztóba és fél órán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbász
Kolbász

A fokhagymát a vízben áztazva keverük az anyaghoz két háromször alaposan össze dagasztjuk töltés előtt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk