csicseriborsó liszt
római kömény (egész)
só
chilli
szódabikarbóna(vagy sütőpor... ami kéznél van)
friss koriander ha van
kevés víz
bármilyen zöldség, csirke, vagy hal, rák
olaj a sütéshez
A csicseriborsó lisztből szódabikarbónából (vagy sütőporból)és a fűszerekből sűrű masszát készítünk egy kevés vízzel. Ebbe forgatjuk meg a zöldségeket és sütjük ki bő olajban.
Szószokkal tálaljuk. (pl joghurtos mentás, paradicsomos)
*https://www.facebook.com/photo.php?fbid=541520799282856&set=gm.254645148058910&type=1&theater
Ha vegyes zöldségeset készítünk akkor legyen sűrűbb a massza. Így tudunk majd belőle gombócokat formázni.
Legtöbbször burgonyával, karfiollal készíjuk.
Ezt érdemes mindig frissen tálalni. Akkor a legfinomabb és igazából pár perc alatt kész van. Ha megmarad a masszából hűtőben egy dobozban pár napig eláll.
1. A sajtot egy -két órára betesszük fagyasztóba , így sokkal könnyebben lehet reszelni, majd egy tálba lereszeljük. 2.Hozzáadjuk a liszt keveréket és a tojást. 3. Először kaná...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szokàsos módon piskótàt sütünk, 180fok 20 perc alatt (vékony tésztaréteg lesz!). A krém hozzávalóit simára keverjük. A zseléhez 1 narancs levét, pici édesítőt összekeverünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit 15–20 percre vízbe áztatjuk, majd alaposan megsikáljuk, és 10 percig forró, enyhén sós vízben előfőzzük. Lecsöpögtetjük, és – lehetőleg 1 rétegben – vajjal vastagon kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű