10 dkg cukor
1 dl tej
23 dkg darált dió
5 dkg dara, liszt vagy édes morzsa
mazsola vagy birsalmasajt (kb. 10 dkg)
A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,
A sajtot egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Kisebb golyókat formázunk, majd rudakat sodrunk, ha krokettként szeretnénk kisütni.Forró olajban tesszük, A krokette...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet. A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és betesszük a hűtőbe, amíg előkészítjük a feltétet. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra. A tarját kockázzuk össze és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű