10 dkg cukor
1 dl tej
23 dkg darált dió
5 dkg dara, liszt vagy édes morzsa
mazsola vagy birsalmasajt (kb. 10 dkg)
A tejet a cukorral felforralom, majd belekeverem a többi alapanyagot. Teljesen száraz, hideg, gyúrható masszát kell, hogy kapjak,
A hozzávalókat habverővel simára keverjük (lehet turmixolni is). A végeredmény egy krémes állagú, telesen homogén szerkezetű öntet lesz. Hűtőben pár napig eltartható. Bármilyen f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA virsliket félbe vágjuk. Az íves végét bevágom, ezek lesznek a csápok. A lisztből, tojásból, tejből és sütőporból sűrű masszát kavarok és a vágott végét belemártom. Ez lesz a fej....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejére reszelt sajtot és köménymagot szórunk, majd a kívánt méretű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-5 liter langyos vizben elkeverjük a cukrot -a citromot karikára vágjuk,a citromsóval meg a bodzavirágokkal együtt beletesszük egy beföttesüvegbe -majd ráöntjük a cukros vizet...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Nehéz