menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, (fele lehet víz), 1 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor.

Elkészítés:


A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak.
35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró olajban kisütöm.
Az első oldalát fedő alatt szoktam, a másik oldalához már nem kell.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos melegszendvics
Kolbászos melegszendvics

1. A hagymát a lehető legapróbbra vágjuk, és egy kevés zsírban üvegesre pároljuk, majd egy picit tovább pirítjuk folyamatos kevergetés mellett. 2. Amikor kész, hozzáadjuk a kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Lángos
Lángos

A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak. 35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tojásos-májas szelet
Tojásos-májas szelet

A májat kevés vízben megfőzzük, majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is felszeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet ap...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Töltött zsemle
Töltött zsemle

A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejüket kikaparjuk és egy tálba tesszük. A főtt tojást, a sonkát, a szalámit, a lila hagymát és a csemege uborkát felkockázzuk és a zsemléhez adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk