50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, (fele lehet víz), 1 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor.
A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak.
35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró olajban kisütöm.
Az első oldalát fedő alatt szoktam, a másik oldalához már nem kell.
Egy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tésztát dagasztjuk, kelesztjük, 4 gombócra osztjuk. A 4 gombócot egyesével kör alakúra nyújtjuk. a Köröket 8 cikkre vágjuk, minden cikkbe teszünk egy darab virslit, sajtot, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűU posudu prikladnu za miksanje uspite sadržaj vrećice mješavine za palačinke i dodajte vodu. Miksajte električnom miješalicom 2 minute da dobijete glatku smjesu. 2. Tavu za p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZselatinra ráöntjük a vizet ás állni hagyjuk. A többi hozzávalóból szirupot főzünk, kicsit felforraljuk és egyből ráöntjük a zselatinra majd jól kihabosítjuk robotgéppel. Olajozott...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű