50 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2,5 dl tej, (fele lehet víz), 1 dl tejföl, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor.
A hozzávalókat összedagasztom, hogy teljesen sima, selymes tésztát kapjak.
35-40 percet kelesztem, majd cipókra osztom. Megint kelesztem 20 percet, majd lángosnak formázva forró olajban kisütöm.
Az első oldalát fedő alatt szoktam, a másik oldalához már nem kell.
A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom. Másnap a csülköt felteszem főni, 1,5 óra elteltével kiveszem a főzővízből, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom. Amíg a csülök f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. hozzáadjuk a tojást és a lisztet. kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. 3-4 cm-es rudakat sodrunk. A kroketteket ne tegyük közel egymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos. Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt. Öntsd egy összenyomható fl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd az élesztőt belemorzsoljuk, és hagyjuk felfutni. Lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős cukros tejet. Öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű