Családireceptkönyv.hu

Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj

Elkészítés:


Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mutatós finomság a hétköznapokra! Az olvadozó sajt és a fokhagymás csirke ellenállhatatlan!

Sajtos tészta fokhagymás csirkedarabokkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jól fagyasztható növények
Jól fagyasztható növények

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles tészta reggelire
Leveles tészta reggelire

A sütőt melegítsük elő 180 C fokra. A hűtőből kivett leveles tésztát nyújtsuk ki, formázzuk kedvünkre, lehet téglalap de akár négyzet alakú is! A széleit hajtsuk vissza, tegyük rá...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hűtős lángos - 1 hétig eláll a hűtőben a tészta,
Hűtős lángos - 1 hétig eláll a hűtőben a tészta,

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, a közepébe ütjük a tojásokat és beleöntjük a kefireket. A felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
27. Kovász készítés
27. Kovász készítés

A kovász indításához a legmegfelelőbb a rozsliszt. A fehér lisztből készülő kovász sokkal nehezebben, lassabban fog beérni. Én fele-fele arányban használom a teljeskiőrlésű rozsl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk