50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben sűrűre főzzük. Ezután belekeverjük a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A cukkiniket leskalpoljuk, kibelezzük és félretesszük. 2. Apróra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot és húst is. 3. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzákeverjük a fo...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSajtot készítettem. Mozarella jellegű, pizzára, melegszendvicsre, vagy éppen csemegének ? 1 l tej 1,5 tk só 7 dkg vaj 15 dkg reszeltsajt 6 ek étkezési keményítő A tejet felt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű