50 dkg burgonya
2 tojás
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt (ízlés szerinti)
5 evőkanál tej
csipetnyi őrölt kömény
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a tejjel jól összekeverjük, beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a lisztet és a fűszereket is. Összekeverjük, vagy kézzel összedolgozzuk és kis golyókat formálunk a masszából. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
- Szóval tyúk vágáshoz odateszel kb 5 liter vizet forralni ! - Nagyon megfened a kést. Éles legyen ám. - Ha tudod melyik tyúkot vágod, annak reggel már nem adsz enni, és nem enge...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük. A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. Kö...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA hozzávalókból szép sima palacsintatésztát keverünk, és már sütjük is! Nagyon finom!
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEz egy igen egyszerű recept. Sült csirkéhez ajánljuk köretnek és együtt is lehet sütni a hússal. De önmagában, mézzel lecsorgatva, darált dióval megszórva is isteni finom desszert...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű