2-3 marék hántolt, natúr tökmag
1 doboz vajkrém
1-2 evőkanál tejföl
ízlés szerint chilipor
1 teáskanál méz
só
Ahogy a diókrémnél, úgy itt is azt ajánlom, hogy száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit a magokat. Nagyon kell vigyázni, mert a tökmag hamar megéghet. Állandóan mozgasd a serpenyőt és amikor a magok elkezdenek pattogni, akkor már kész is. Kicsit tedd őket félre, had hűljenek ki.
Közben 1 evőkanál tejfölt jó alaposan keverj ki az 1 teáskanál mézzel és add hozzá a chiliport. Én egy mokkáskanálnyit tettem bele, mert nem szeretem, ha valami nagyon csíp. Nincs más hátra, mint a tökmagot mozsárban, vagy a már jól megismert pulthoz csapkodós módszerrel összetörni, hozzáadni a vajkrémhez és jól összekeverni a tejfölös keverékkel. Ízlés szerint sózd és ha még kell, akkor adj hozzá még egy kanál tejfölt, ha esetleg nem lenne elég kenhető.
Az aprított karfiolt 4 percre mikróba tesszük, aztán egy tiszta konyharuhán át kinyomkodjuk a levét. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakúra lapí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 160 fokra, és egy tepsin megpirítjuk a pisztáciát/mogyorót. Míg hűl, megpirítjuk a szezámmagot, majd azt kiszedjük, és a száraz serpenyőben megpirítjuk a róma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Fiatal tököt ,szeleteljük,akár henger alakba ,vagy hosszába,kicsit sózzuk,pihentetjük -Palacsintatésztát készítünk,tojás ,+ liszt+,kukoricadara + só+,sörrel hígítjuk ebbe mártjuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű