2-3 marék hántolt, natúr tökmag
1 doboz vajkrém
1-2 evőkanál tejföl
ízlés szerint chilipor
1 teáskanál méz
só
Ahogy a diókrémnél, úgy itt is azt ajánlom, hogy száraz serpenyőben pirítsd meg egy kicsit a magokat. Nagyon kell vigyázni, mert a tökmag hamar megéghet. Állandóan mozgasd a serpenyőt és amikor a magok elkezdenek pattogni, akkor már kész is. Kicsit tedd őket félre, had hűljenek ki.
Közben 1 evőkanál tejfölt jó alaposan keverj ki az 1 teáskanál mézzel és add hozzá a chiliport. Én egy mokkáskanálnyit tettem bele, mert nem szeretem, ha valami nagyon csíp. Nincs más hátra, mint a tökmagot mozsárban, vagy a már jól megismert pulthoz csapkodós módszerrel összetörni, hozzáadni a vajkrémhez és jól összekeverni a tejfölös keverékkel. Ízlés szerint sózd és ha még kell, akkor adj hozzá még egy kanál tejfölt, ha esetleg nem lenne elég kenhető.
Aprítsuk fel a csokoládét. Olvasszuk fel a tejjel és vízzel, kis lángon (gőz fölött még biztosabb). Adjuk hozzá az átszitált kakaóport, fahéjat és chillit, majd jól keverjük el....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrajeve tikvica odrežite, a tikvice prerežite popola po dužini. 2. Žlicom pažljivo izdubite meso iz tikvica da vam ostanu lađice za punjenje. 3. Izdubljeno meso tikvica nasjeck...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát süsd meg, majd tedd félre, lehetőleg ne edd meg őket, ez fontos. Keverd össze a tésztát újra, mert szeret leülepedni az aljára a liszt. Öntsd egy összenyomható fl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsutottem ket ceklat alufoliaba csavarva, sutoben. (A recept fott ceklat ir, de en jobban szeretem az izet sulve.) Amikor kihult, meghamoztam. Harom kemenyre fott tojassal es kb....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű