szikkdt megmaradt kenyér bélzet
Mivel sokszor marad itthon pár szeletnyi vagy fél kg fehér kenyér, ami nem fogyott el, így morzsát készítek belőle. A finom, magvas kenyereket méginkább sajnálom kidobni, így eztán abból is morzsa lesz, ha megmarad. A nagymamám is hasonlóan szokta készíteni a zsemlemorzsát. Szikkadt kenyeret felkockázva a sütőbe tett, megpirította, majd mozsárban apróra törte.
A japán morzsa azonban sokkal fehérebb a mi morzsánknál, mert állítólag szárítva van, nem sütve/pirítva. Fogtam a szikkadt kenyeret, levágtam a héját, hogy csak a fehér részek kerüljenek bele és aprítógépbe csipkedtem. Durvára aprítottam, majd egy tepsire terítettem. Eztán jön a szárítás, nagyon alacsony hőfokon sütőben. Kisebb mennyiséget én (szintén nagyon alacsony hőfokon) serpenyőben szárítottam meg, sűrűn kevergetve kb 15 percig. A lényeg, hogy ne piruljon vagy égjen meg. Eztán egy tálcára terítettem és levegőn hagytam, hogy mégjobban kiszáradjon.
A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1 kg nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Olajba mártott evõkanállal kis halmokat teszek a forró olajba, és kicsit szétnyomkodom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA nyers krumplit lereszelem és a többi hozzávalóval elkeverem. Kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt körmöket átnézzük és ha szükséges megkapargatjuk, vagy megperzseljük, majd egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. A fejet és a sertés lábakat alaposan megtisztítjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű