Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Panko morzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


szikkdt megmaradt kenyér bélzet

Elkészítés:


Mivel sokszor marad itthon pár szeletnyi vagy fél kg fehér kenyér, ami nem fogyott el, így morzsát készítek belőle. A finom, magvas kenyereket méginkább sajnálom kidobni, így eztán abból is morzsa lesz, ha megmarad. A nagymamám is hasonlóan szokta készíteni a zsemlemorzsát. Szikkadt kenyeret felkockázva a sütőbe tett, megpirította, majd mozsárban apróra törte.

A japán morzsa azonban sokkal fehérebb a mi morzsánknál, mert állítólag szárítva van, nem sütve/pirítva. Fogtam a szikkadt kenyeret, levágtam a héját, hogy csak a fehér részek kerüljenek bele és aprítógépbe csipkedtem. Durvára aprítottam, majd egy tepsire terítettem. Eztán jön a szárítás, nagyon alacsony hőfokon sütőben. Kisebb mennyiséget én (szintén nagyon alacsony hőfokon) serpenyőben szárítottam meg, sűrűn kevergetve kb 15 percig. A lényeg, hogy ne piruljon vagy égjen meg. Eztán egy tálcára terítettem és levegőn hagytam, hogy mégjobban kiszáradjon.

Panko morzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombapaprikás galuskával
Gombapaprikás galuskával

A kockára vágott hagymát a kacszsíron dinsztelni kezdem, majd hozzáadom a felcsíkozott zöldpaprikát, darabolt paradicsomot. Mikor üveges lesz a tűzről levéve hozzáadom a pirospapri...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Magdi
Krumplis palacsinta
Krumplis palacsinta

1 kg nyers burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd összekeverem a többi hozzávalóval. Olajba mártott evõkanállal kis halmokat teszek a forró olajba, és kicsit szétnyomkodom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Krumplibaba
Krumplibaba

A nyers krumplit lereszelem és a többi hozzávalóval elkeverem. Kanállal forró olajba szaggatom és megsütöm.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kocsonya
Kocsonya

A füstölt körmöket átnézzük és ha szükséges megkapargatjuk, vagy megperzseljük, majd egy éjszakára beáztatjuk hideg vízbe. A fejet és a sertés lábakat alaposan megtisztítjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk