Családireceptkönyv.hu

Tojással töltött burgonya


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alapnak

2 db burgonya
A töltelékhez

2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet szalonna, bacon (nyers)
1 bő evőkanál sajt - trappista (reszelt)
1 szál petrezselyemzöld
1 kávéskanál só - tengeri
2 mokkáskanál vaj

Elkészítés:


1
Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét.
2
Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy a héja rajta maradjon, majd kaparjuk ki a belsejét, mint a képen. Kicsit sózzuk meg.
3
Tegyünk mindegyikbe egy mokkáskanál vajat és óvatosan üssük bele a tojást, majd egy csipet só mehet a tetejére. Szórjuk meg a baconnel, sajttal és a petrezselyemmel. Aki szereti borssal is ízesítheti.
4
Előmelegített 180 C-os sütőbe süssük. 25-30 perc alatt a tojás teljesen megszilárdul. Aki lágyan szereti annak kevesebb időt javasolok.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezt a burgonyás étel tökéletes lehet egy vacsorára. Könnyű elkészíteni, csak megfelelő méretű burgonyát kell találni.

Tojással töltött burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kesutejföl
Kesutejföl

A kesudiót a 2 csésze vízbe áztatjuk egy éjszakára Másnap éles késsel felszerelt cséplő- vagy turmixgépben összeturmixoljuk, apránként hozzáadva az olajat, pici vizet is rakjunk b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katka
Házi kenyér, élesztő nélkül
Házi kenyér, élesztő nélkül

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A hideg tejbe öntjük az ecetet, elkeverjük, és negyed órára félretesszük. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, majd elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mindent bele rakottas - OK
Mindent bele rakottas - OK

1. A burgonyát héjába megfőzzük. 2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. 3. A tojást is keményre főzzük. 4. A virslit és a 3 fej hagymát felkarikázzuk. 5. Mártás: a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Trappista házilag
Trappista házilag

A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk