Az alapnak
2 db burgonya
A töltelékhez
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 szelet szalonna, bacon (nyers)
1 bő evőkanál sajt - trappista (reszelt)
1 szál petrezselyemzöld
1 kávéskanál só - tengeri
2 mokkáskanál vaj
1
Válasszunk kellően nagy hibátlan burgonyákat, alaposan mossuk le és sós vízben héjastul főzzük meg, de vigyázzunk ne főjön szét.
2
Hosszában vágjunk le kb. 1 cm részt óvatosan, hogy a héja rajta maradjon, majd kaparjuk ki a belsejét, mint a képen. Kicsit sózzuk meg.
3
Tegyünk mindegyikbe egy mokkáskanál vajat és óvatosan üssük bele a tojást, majd egy csipet só mehet a tetejére. Szórjuk meg a baconnel, sajttal és a petrezselyemmel. Aki szereti borssal is ízesítheti.
4
Előmelegített 180 C-os sütőbe süssük. 25-30 perc alatt a tojás teljesen megszilárdul. Aki lágyan szereti annak kevesebb időt javasolok.
Ezt a burgonyás étel tökéletes lehet egy vacsorára. Könnyű elkészíteni, csak megfelelő méretű burgonyát kell találni.
Már most állítsuk rá az agyunkat, hogy az íze más lesz, az állaga más lesz, a külseje más lesz, de a végén szerelmesek leszünk, ha pedig nem, akkor lehet, hogy nem ő az igazi. Ha...
Elkészítési idő:Lássuk, az összetevők sem bonyolultak és az elkészítés is igen egyszerű, de az eredmény mégis gusztusos és ízletes vacsora. Vágjuk szeletekre a kenyeret! Kenjük meg mindegyiket vék...
Elkészítési idő:A halat keresztbe vagva vastagabbra szeleteltem A hagymat,fokhagymat is felszeleteltem Egy vastagfalu inox edenybe olajat ontottem kb. 4 evokanalnyit Beletettem a felszeletelt h...
Elkészítési idő: 5 oraOlívaolaj vagy nem olívaolaj? A legeredetibb majonéz lényegében tojássárgájából, olajból és inkább ecetből mint citromléből áll, olívaolajból biztosan nem. Azonban ha igazán tel...
Elkészítési idő: