Kb. 1,5. kg. burgonya,
só,
2 db. tojás,
kb. 20 dkg. liszt
olaj a sütéshez.
A burgonyát tisztítom, mosom majd kockákra vágom és felteszem sós vízben főni.
Amikor a burgonya megfőtt, leszűröm és összetöröm. Amikor hűlt egy kicsit hozzáadom a tojásokat a lisztet és megsózom. Jól összegyúrom, hogy egy könnyen nyújtható, de ne kemény tésztát kapjak belőle. Szaggatóval kiszaggatom és olajban megsütöm.
Esszük így magában és tejfölben elkevert zúzott fokhagymával is.
Jó étvágyat kívánok.
1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...
Elkészítési idő: 30-60 Nehézség: KönnyűLábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA céklát alaposan megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, meglocsoljuk a céklát, köré dobáljuk a fokhagyma gerezdeket, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a sárgadinnyét vágjuk félbe,,kaparjuk ki a belsejét,hámozzuk meg, --kaparjuk ki a belsejét, --vágjuk kockákra -ugyan így járunk el az almával +a barackkal ,Hámozzuk,kockázzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű