8 gombakalap, 5 ek. olivaolaj, 2 kis fej vöröshagyma /salotta/ finomra vágva, 1 gerezd vágott fokhagyma, 2 tojás, 100 g zsemlemorzsa, 150 g főtt sonka, vékony csíkokra vágva, 100 g reszelt ementáli sajt, 2 ek. reszelt parmezán sajt, 2 ek. vágott zöldpetrezselyem, bors, só.
3 kanál olajon a hagymát és a fokhagymát néhány percig pároljuk, majd lehűtjük. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsa 2/3 részét, a sonkát, a már megpárolt hagymát, és a rajt lévő olajat összekeverjük, hozzáadjuk a sajtokat, továbbá a petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, és a gombakalapokba töltjük. A kettesével összefordított töltött gombakalapokat sütőedényre tesszük. Megszórjuk zsemlemorzsával, meglocsoljuk olajjal, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajt...
Elkészítési idő: 10perc Nehézség: KönnyűA túrót villával finomra törjük a vajjal, sóval és a 2 tojás sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, lazán a túróhoz keverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Körülbelül 1 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. A lisztet és a sót szitáld egy nagyobb munkapultra vagy edénybe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézKészítsük elő az öntőformákat, vagyis a szívószál köteget. Használjunk flexibilis szívószálat, mert az jópofa redőzést ad majd a hernyónak. A szívószálakat gumizzuk össze szorosan,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű