50 gr gluténmentes zabpehelyliszt (én apró szmű gm zabpelyhet daráltam le)
- egy ek, (10 gr) barna rizsliszt
- 1 db M-es méretű tojás
- 40 ml víz
- 1 kk só
A zabpehely lisztet a barna rizsliszttel összekevertem, hozzáadtam a sót, majd az egész tojást és a vizet majd egy kanállal az egészet összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós lesz a massza, de amíg a kifőzéshez használt víz felforr, épp kellő sűrűségű lesz és lehet szagatni :) Egy edényben kevés sóval vizet forraltam és nokedli szaggadóval a masszát a vízbe szaggattam és pár perc alatt megfőzt
Egy vastag falú edény alját vékonyan kivajazzuk, hogy a tej ne ragadjon le. Beletesszük a tejet forrni, közben a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a cukor felével és egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első lépés a padlizsánok sütése. Ehhez használhatsz konzervként kapható padlizsánpürét, sütheted a sütőben vagy nyílt lángon esetleg faszénen. Itt a trükk: azt az igazi, füstös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű