Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Villámgyors kefires sajtos lepény serpenyőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy pohár kefir

cukor, só és szódabikarbóna (mindegyikből fél teáskanálnyi)

kb. 10 dkg reszelt keménysajt

két evőkanálnyi liszt

A töltelékhez:

kb. 10 dkg vékonyra szeletelt párizsi, virsli ezek helyett bátran használható túró is

zöldségzöldje

Elkészítés:


A kefirhez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. Alaposan keverjük össze.

Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet. Az egészet tésztává gyúrjuk.

A tésztából egy gombócot formázunk, majd négy-hat részre osztjuk. Mindegyiket 2-3 mm vastagságúra kisodorjuk, az egyik felére ráhelyezzük a tölteléket. A másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, majd az egészet még egyszer, óvatosan kinyújtjuk.

Étolajat hevítünk serpenyőben, és ha már forró, fedő alatt kisütjük benne a lepényeket, úgy, hogy mindkét oldaluk pirosas-barnás legyen.

Forrón, tejföllel javasolt fogyasztani. Ha valaki ilyen finomsággal kínál, annak kevesen tudnak ellenállni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mákos núdli
Mákos núdli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundás kenyér muffin
Bundás kenyér muffin

A száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás lepény
Burgonyás lepény

A lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás tarhonyás hús
Gombás tarhonyás hús

A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk