egy pohár kefir
cukor, só és szódabikarbóna (mindegyikből fél teáskanálnyi)
kb. 10 dkg reszelt keménysajt
két evőkanálnyi liszt
A töltelékhez:
kb. 10 dkg vékonyra szeletelt párizsi, virsli ezek helyett bátran használható túró is
zöldségzöldje
A kefirhez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. Alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet. Az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztából egy gombócot formázunk, majd négy-hat részre osztjuk. Mindegyiket 2-3 mm vastagságúra kisodorjuk, az egyik felére ráhelyezzük a tölteléket. A másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, majd az egészet még egyszer, óvatosan kinyújtjuk.
Étolajat hevítünk serpenyőben, és ha már forró, fedő alatt kisütjük benne a lepényeket, úgy, hogy mindkét oldaluk pirosas-barnás legyen.
Forrón, tejföllel javasolt fogyasztani. Ha valaki ilyen finomsággal kínál, annak kevesen tudnak ellenállni.
A száraz kenyeret apró kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a 4 tojást, a 2 dl tejfölt és a lereszelt mozzarella sajtot, majd beleforgatjuk a kenyeret. Sózzuk, borsozzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, burgonyát, sót, és a feloldott élesztőt összegyúrjuk. Előfordul, hogy valamelyik alkotóból tenni kell hozzá (liszt, vagy víz),ez a liszt, vagy a burgonya minőségétől füg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst alaposan megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű