A lángos tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
250 g burgonya (főtt, áttört)
1 csapott teáskanál kristálycukor
300 ml tej (2,8%-os)
15 g élesztő (friss)
1 fél evőkanál só
A sütéshez:
étolaj
Az ízesítéshez:
tejföl (20%-os)
fokhagyma
sajt - trappista
só
Megtisztítjuk és kibelezzük a rákot. Egy közepes serpenyőben megolvasszuk, majd felforrósítjuk az olívaolajat a vajjal. Beletesszük a sonkát és a rákot. Folyamatos kevergetés mell...
Elkészítési idő: 15 percA krumplit hejaban megfozom, amikor langyos, akkor meghamozom, es felreteszem,hogy teljesen kuhuljon. A hagymat aprora vagom, keves olajon, allandoan keverem, ameddig pirulni kezd...
Elkészítési idő: 1 oraA túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó ke...
Elkészítési idő: