50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük.
Mi önmagában is meg tudunk enni belőle akár egy hatalmas adagot is, de salátával tálalva fincsi vacsi!
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felszeleteljük, majd egy villa segítségével összetörjük. A lilahagymát finomra vágjuk. Az összetört tojásokat összekeverjük a margarinnal, hozzáadjuk a tejfölt, a maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük, félretesszük. A húst 2 mm-es csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a répát gyufaszálnyira metéljük. A kókuszzsíron megpároljuk az újhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat géppel kidagasztom (nem szabad a gm tésztákat sokáig). Sütpapíron kilapogatom. Szélére sajt darabokat teszek, majd ráhajtom a tésztátk, olajos kézzel. Rátesszük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes