50 dkg burgonya
2 tojás
2 dkg vaj
3 evőkanál liszt
só, bors
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat, a lisztet és fűszerezzük. A burgonyás masszából fasírtokat formálunk és beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd bő forró olajban kisütjük.
Mi önmagában is meg tudunk enni belőle akár egy hatalmas adagot is, de salátával tálalva fincsi vacsi!
2 darab, kb. 1,5 dl űrtartalmú szilikonos sütőformát vagy kisméretű tűzálló tálat (például szufléformát) zsírozz ki. Helyezz alulra ízlés szerinti mennyiségben a felszeletelt hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűSzükségünk lesz egy nagyobb méretű gyömbérre, amit reszeljünk le és keverjük össze 500ml mézzel. A mézzel kapcsolatban fontos, hogy ne bolti,hanem házi mézet vásároljunk! Ebből az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA bagettet kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és a sütőben megpirítjuk. A paradicsomokat, a fokhagymát és a bazsalikomot külön-külön apróra vágjuk, majd összekeverjük és sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű