2dkg élesztő
1dl tej
1tk cukor
25dkg liszt
25dkg rétesliszt
25dkg vaj
1db tojás
1db tojássárgája
1dl tejföl
2tk só
7dkg sajt
A tetejére:
1db tojás
3dkg sajt
Az pillekönnyű vajas-sajtos pogácsa elkészítéséhez az élesztőt a meglangyosított tejben, a cukorral és 2 evőkanál liszttel felfuttatjuk (kovászt készítünk). A maradék kétféle lisztben a vajat szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a sajtot és a kovásszal összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujjnyi vastagra nyújtjuk.
A tojásfehérjével lekenjük, rászórjuk a sajtot, feltekejük, mint a bejglit, a két szélét összecsippentjük, sodrófával kicsit lenyomkodjuk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
Ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe sorakoztatjuk. A tetejét tojássárgájával lekenjük, meleg helyen, kb. 10 percig kelesztjük.
Minden pogácsa tetejére egy-egy csipet sajtot teszünk, és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel), 20 perc alatt megsütjük.
Mindent elkeverünk Melegszendvics sütőben kb.10 perc alatt megsütjük Lehet tölteni, sajttal, sonkával ... Édes formájába csak egy pici sót teszünk, plusz egy kicsi cukrot, ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, felkarikázzuk. A kétféle hagymát felszeleteljük, és kevés olívaolajon dinsztelni kezdjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a szalámit. Amikor fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször elkészítjük a húsgolyókat. A darált húst összekeverjük a hozzávalókkal, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Jól összegyúrjuk, és nedves kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű