menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg Glutenix Alfa Mix liszt
5 dkg Farmo LP low protein liszt (ilyen nem volt, lehet helyettesíteni)
1 ek ( 10 gr) burgonyapehely
1 tk só
1 tk cukor
fél csomag szárított élesztő
2 ek olaj
200 ml meleg víz

Elkészítés:


Először a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml víz egy részével és a cukorral) majd a a vizet és az olajat is tegyük bele.Kézi habverő dagasztó spiráljával dolgozzuk ki a tésztát.Olyan lesz az állaga mint a nokedli tészta.Osszuk kb 4 részre a tésztát majd vizes vagy olajos kézzel formázzunk golyókat és lapogassuk el a tenyerünkbe,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és még ott is lapogassuk el vizes kézzel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar avokádókrém
avokádókrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Pizzaszendvics
Pizzaszendvics

A zsemlét félbevágjuk. Az alsó felében kialakítunk egy kis mélyedést, de ne legyen túl mély, és ügyeljünk arra is, hogy a szélén hagyjunk egy kicsit. Megtöltjük a 2-3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Mitől nem ragad az olasz tészta?
Mitől nem ragad az olasz tészta?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
A tökéletes csokimáz
A tökéletes csokimáz

A vízből 1 evőkanálnyit tégy félre. A többihez keverd a kakaóport, a tejszínt és a cukrot. Lassú tűzön, nagyjából 20 percig folyamatos kevergetés mellett főzd, amíg kissé sűrűsödni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk