15 dkg Glutenix Alfa Mix liszt
5 dkg Farmo LP low protein liszt (ilyen nem volt, lehet helyettesíteni)
1 ek ( 10 gr) burgonyapehely
1 tk só
1 tk cukor
fél csomag szárított élesztő
2 ek olaj
200 ml meleg víz
Először a szárazanyagokat összekeverem alaposan,a szárított élesztőt nem kell futtatni az is mehet a száraz alapanyagokhoz (ha frissel dolgozunk akkor azt futtassuk fel a 200 ml víz egy részével és a cukorral) majd a a vizet és az olajat is tegyük bele.Kézi habverő dagasztó spiráljával dolgozzuk ki a tésztát.Olyan lesz az állaga mint a nokedli tészta.Osszuk kb 4 részre a tésztát majd vizes vagy olajos kézzel formázzunk golyókat és lapogassuk el a tenyerünkbe,tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és még ott is lapogassuk el vizes kézzel.
A padlizsánokat egészben 1 óra alatt megsütjük a sütőben, majd lehántjuk a héjukat. Amikor kissé kihűltek, feldaraboljuk, és turmixgépbe tesszük. A hagymát felaprítjuk, a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba, vagy (egyszerűbb) zacskókba adagolom és a levesbe teszem a főzési idő felénél. Néha fordítok rajta, hogy átfőjön.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot előfőzöm (ne legyen túl puha) sós, fokhagymás vízben. A tojásokat habosra felverem és beleteszem a reszelt sajt felét. Egy jénai tálat vajjal kikenek, zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját kikavarjuk a liszttel és a cukor felével, felöntjük 0,5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik kavarg...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes