50 dkg liszt
1 tojás
1 cs élesztő
3 dl tej
só
A hozzávalókat összegyúrom, hagyom kelni, majd kis darabokat vékonyra nyújtva forró olajban kisütöm. Tejföllel, reszelt sajttal megkenem.
Egy 2 l-es üveget félig töltünk zúzott egressel vagy fehér ribiszkével, és meggyel. A bogyók aránya tetszés szerinti. Leöntjük 1 l hideg vízzel, hozzáadunk 150 g cukrot, az üveg sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kitekerjük, a piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is felérjen, majd villával alaposan megszurkáljuk. Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 fokon 3 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást összekeverjük a tejjel, sózzuk. Beleteszünk szíraz kenyereket, picit hagyjuk benne ázni, majd kevés olajon mind a két felét megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt p...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű