4 db alma
4 kk. fahéj
1 kk. stevia por (vagy porxukor)
Mosd meg az almákat, csumázd ki és gyaluld le nagyon vékony szeletekre.
Egy kis tálkában keverd össze a fahéjat a stevia porral, majd egyenként nyomkodd bele az alma szeleteket, hogy mindkét oldalukra ráragadjon a fűszer.
Sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelt tepsire pakold rá az alma szeleteket (nálam két tepsi lett tele), majd légkeveréses sütőben 100 fokon aszald először 30 percig. Utána cseréld meg a tepsiket (ami felül volt eddig rakd alulra és fordítva), majd hagyd még újabb 30 percig bent a sütőben aszalódni.
Ha lejárt az összesen 1 óra, akkor fordítsd meg újra a tepsiket és még 30-40 percig aszald.
1. A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben, kevés olajon pirítani kezdjük. 2. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát és a paprikát. 3. Kész...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA töltelékhez a tojást keményre főzzük, megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A gombát a felforrósított olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kihűtjük. A húst összedolgozzuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük fel a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Egy mélyebb tálban keverjük össze a lisztet, a sót, a sütőport és a cukrot, majd lassanként öntsük hozzá a kihűlt vizet. Használjunk mixer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztkupac közepébe kis fészket képezünk kezünkkel, beleütjük a tojásokat, sózzuk, a vizet fokozatosan adagolva kemény, aránylag nehezen gyúrható tésztát készítünk, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes