menu

Családireceptkönyv.hu

111. Gombás-caprese csirke gerslivel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g csirkemellfilé
200 g mozzarella
5 kis db paradicsom
5 kis db gomba
0.5 bögre gersli
20 g pulykamellsonka (a kimaradt mozzarellának)
petrezselyem ízlés szerint (dekorációként)
2 ek olívaolaj
4 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:


mozzarellát kb. egyenlő vastagságúra szeleteljük. A húst az előmelegített (2 ek olajjal) serpenyőben hirtelen megsütjük, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon.
A sütőt 180-200 °C fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés az én bevált programom). Kisebb üvegedénybe belehelyezzük a csirkemelleket (az olajat ne dobjuk ki, locsoljuk meg vele a húst), a mozzarellát és a paradicsomokat szépen helyezzük a csirkemell tetejére, a gombákat szórjuk egyenletesen a hús mellé. Ha maradt ki mozzarella, tekerjük bele pulykamell sonkába, és helyezzük a húsok mellé. Tegyük az előmelegített sütőbe az edényt (lefedés nélkül) kb. 25-30 percre.
A gersli veszélyes, sosem lehet tudni pontosan mennyi az a mennyiségű víz, ami elég, én 2 bögre vízzel, csipetnyi sóval főzök fél bögre gerslit 20 percig, fedő nélkül. Nem kell megijedni, ha nem szívja fel a vizet, fajtától függ. Persze nem muszáj feltétlen gerslivel elkészíteni, rizzsel vagy párolt zöldséggel, esetleg petrezselymes burgonyával is nagyon ízletes.;)

A csirkemellet még ne vegyük ki a sütőből, kapcsoljunk grill fokozatra, és még 5 percig kb. 250-300 fokon pirítsuk aranybarnára.
Tálaljuk petrezselyemmel, ízlés szerint nyers koktélparadicsommal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tűzdelt máj
Tűzdelt máj

A májat megmossuk, szárazra töröljük, majd hegyes késsel lyukakat vájunk bele. A zúzott fokhagymát a majorannával és a borssal összekeverjük, a lyukakba tömködjük (mokkáskanál n...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henrietta
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét előző este alaposan átválogatjuk, beáztatjuk. Az alaplevet/vízet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Tejmentes hamis mozzarella
Tejmentes hamis mozzarella

Egy kis lábasban összekeverjük a keményítőt a hideg tejjel, hozzáadjuk a tejszínt és a margarint, majd elkezdjük felforralni lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, nehogy összecsomó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töpörtyűkrém
Töpörtyűkrém

A töpörtyűt és a négyfelé vágott vöröshagymát húsdarálón krémes állagúra daráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Kenyérre, vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk