napi 15 dkg ajánlott
Sárgarépa, nyers
Tápanyagtartalom 100 g-ban
Energia 41 kcal 173 kJ
Szénhidrátok 9,6 g
- Cukrok 4,7 g
- Rost 2,8 g
Zsír 0,24 g
Fehérje 0,93 g
A-vitamin ekviv. 835 μg 93%
- β-karotin 8 285 μg 77%
Tiamin (B1-vitamin) 0,066 mg 5%
Riboflavin (B2-vitamin) 0,058 mg 4%
Niacin (B3-vitamin) 0,983 mg 7%
Pantoténsav (B5-vitamin) 0,273 mg 5%
B6-vitamin 0,138 mg 11%
Folsav (B9-vitamin) 19 μg 5%
C-vitamin 5,9 mg 10%
E-vitamin 0,66 mg 4%
Kalcium 33 mg 3%
Vas 0,3 mg 2%
Magnézium 12 mg 3%
Mangán 0,143 mg 0%
Foszfor 35 mg 5%
Kálium 320 mg 7%
Nátrium 69 mg 5%
Cink 0,24 mg 2% Ajánlott mennyiség napi 150 g. Zsírban oldódik./ forrás: internet/
fogyasztható nyersen rágcsálva vagy lepépesitve vagy italként
1 liter hideg tejben belekeverjük a túrót , lassan takarèkon főzzük nem kell kevergetni , nèha picit megmozgatni , mikor feljön a sàrgàs savó , leszűrjük a túrót ( ami igazàból már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, belekeverjük a szójaszószt, a gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és a hús...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű