menu

Családireceptkönyv.hu

Műtakony


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze PVA ragasztó (víz bázisú, fehér színű, sűrű ragasztó)
3/4 csésze hideg víz
1/2 csésze forró víz
1 teáskanál bórax
folyékony, vagy zselé állagú ételszínezék

Elkészítés:


Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval
Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodperc)
Végül lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró keveréket a hidegvizes-ragasztós kutyulékhoz. Igazából pár pillanat alatt összeáll :)
Öntsd le róla a víztöbbletet, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “ragacs” valójában nem ragad, annál inkább nyúlik és rázásra “remeg” :)
Nyugodtan széttépheted, szétgyúrhatod, akár apró cafatokra is, mert ha behelyezed egy tálba a darabjait és ott hagyod néhány percig, akkor szépen egybefolyik az egész és olyan lesz, mint újkorában :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anya
Töltelék
Töltelék

összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),,vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gurig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házilag SAJTkészítés
Házilag SAJTkészítés

A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan veg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Túrógombóc (nyers)
Túrógombóc (nyers)

1. Hozzávalók összekeverése, összegyúrása. 2. Golyók készítse. 3. "Panírozás" puffasztott amarantba.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém
Fokhagymakrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk