1 csésze PVA ragasztó (víz bázisú, fehér színű, sűrű ragasztó)
3/4 csésze hideg víz
1/2 csésze forró víz
1 teáskanál bórax
folyékony, vagy zselé állagú ételszínezék
Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval
Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodperc)
Végül lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró keveréket a hidegvizes-ragasztós kutyulékhoz. Igazából pár pillanat alatt összeáll :)
Öntsd le róla a víztöbbletet, ha szükséges.
A “ragacs” valójában nem ragad, annál inkább nyúlik és rázásra “remeg” :)
Nyugodtan széttépheted, szétgyúrhatod, akár apró cafatokra is, mert ha behelyezed egy tálba a darabjait és ott hagyod néhány percig, akkor szépen egybefolyik az egész és olyan lesz, mint újkorában :)
1. A répákból gyümölcsprés (juicer) segítségével répalevet préselünk, és ami a műanyag tartályban fennmarad szárazanyag, azt kiszedjük, és egy aprítóba rakjuk. Ezt a száraz préselt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát meghámozzuk, a szárát kivágjuk. A sajtot (tetszőleges fajta, kit mit szeret, én trappista sajtot használtam) lereszeljük, a hagymát, a sonkát és a paprikát nagyon apró koc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű lisztet egy tálba szitáljuk. A tejet kézmelegre melegítjük, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű