1 csésze PVA ragasztó (víz bázisú, fehér színű, sűrű ragasztó)
3/4 csésze hideg víz
1/2 csésze forró víz
1 teáskanál bórax
folyékony, vagy zselé állagú ételszínezék
Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval
Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodperc)
Végül lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró keveréket a hidegvizes-ragasztós kutyulékhoz. Igazából pár pillanat alatt összeáll :)
Öntsd le róla a víztöbbletet, ha szükséges.
A “ragacs” valójában nem ragad, annál inkább nyúlik és rázásra “remeg” :)
Nyugodtan széttépheted, szétgyúrhatod, akár apró cafatokra is, mert ha behelyezed egy tálba a darabjait és ott hagyod néhány percig, akkor szépen egybefolyik az egész és olyan lesz, mint újkorában :)
A tojássárgákat habosra keverjük az édesítőszerrel, a vaníliaaromával. A tojásfehérjéket habbá verjük. Hozzáadjuk az olajat, a vizet, a citromhéjat és -levet, majd a sütőporos lisz...
Elkészítési idő: 50 perc3-4 szelet kenyeret hideg vízbe áztatjuk, a darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: