Családireceptkönyv.hu

Műtakony


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csésze PVA ragasztó (víz bázisú, fehér színű, sűrű ragasztó)
3/4 csésze hideg víz
1/2 csésze forró víz
1 teáskanál bórax
folyékony, vagy zselé állagú ételszínezék

Elkészítés:


Egy edényben keverd össze az ételszínezéket a hideg vízzel és a ragasztóval
Egy másik edényben keverd el a bóraxot és a forró vizet, addig amíg a bórax fel nem oldódik (2-3 másodperc)
Végül lassan, folyamatos keverés mellett öntsd hozzá a forró keveréket a hidegvizes-ragasztós kutyulékhoz. Igazából pár pillanat alatt összeáll :)
Öntsd le róla a víztöbbletet, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


A “ragacs” valójában nem ragad, annál inkább nyúlik és rázásra “remeg” :)
Nyugodtan széttépheted, szétgyúrhatod, akár apró cafatokra is, mert ha behelyezed egy tálba a darabjait és ott hagyod néhány percig, akkor szépen egybefolyik az egész és olyan lesz, mint újkorában :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Dió, mogyoró, mák magtejek (paleo)
Dió, mogyoró, mák magtejek (paleo)

1 pohár magot 4 pohár vízzel és 2-3 evőkanál gyümölcspéppel (mazsola, datolya) turmixold össze Érdemes leszűrni a keveréket, úgy finomabb A sűrűjét külön meg lehet enni, vagy kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FONDANT KÉSZÍTÉSE HÁZILAG
FONDANT KÉSZÍTÉSE HÁZILAG

Átszitáljuk a porcukrot és felét egy tálba tesszük, mélyedést készítünk bele. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük. Beletesszük a mézet és a margarint, majd mindhár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lándzsás útifű szirup
Lándzsás útifű szirup

Többek közt baktériumülő, gyulladáscsökkentő, égési sebek gyógyítására, emésztési zavarokra, gyomorégésre, vérzéscsillapításra, fül-és fogfájás enyhítésére, köhögésre, torokgyullad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Bundáskenyér sütőben
Bundáskenyér sütőben

A tojásokat verjük fel, keverük jó habosra a tejszínnel, majd sózzuk és borsozzuk. A kenyérszeleteket áztassuk a tojásba, majd helyezzük egy kivajazott tepsibe, a megmaradt tejszín...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk