menu

Családireceptkönyv.hu

31. Liszt fajták ,/számozás/


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az első betű általában azt a gabonát jelzi, amilyenből készült: B - búza, R - rozs, TB - tönkölybúza, D - durumbúza, kivéve: G - Graham, A - Asztali (dara), T - Tésztaipari (liszt)

A második betű az őrlemény szemcseméretét jelzi : L - liszt, D - dara, F - fogós liszt

A szám pedig a hamutartalmat jelzi (minél nagyobb a szám annál nagyobb a hamutartalom.

A finomliszt vagy sima liszt apró szemcséjű, finomra őrölt liszt, ami gyakorlatilag nem tartalmaz héjat, alacsony a korpatartalma. A fogós liszt nagyobb, durvább szemcséjű őrlemény. Van kétszer fogós liszt is, ami ennél is durvább, réteslisztnek felel meg. A kenyérlisztek több héjrészt tartalmaznak, magasabb a hamutartalmuk, a kenyerek sütésére ezek a legjobbak.

Az iparban használt kódok:
00 : pizzaliszt
BL-55: finom(búza)liszt,
BL-80: fehér kenyérliszt,
BL-112: félfehér kenyérliszt
BFF-55: rétesliszt,
AD: búzadara,
GL-200: Graham liszt;
TL-50 (vagy BFFF-50): tésztaipari liszt,
DSL: durum simaliszt
TDD: tésztaipari durum dara,
TBL-70: fehér tönköly(búza)liszt
, TBL-300: teljes kiőrlésű tönköly(búza)liszt,
RL-60: fehér rozsliszt (rozsláng)
RL-90: világos rozsliszt,
RL-125: sötét rozsliszt,
RL-190: teljes kiőrlésű rozsliszt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
LÁNGOS
LÁNGOS

A lisztet egy talba szitaljuk,hozza tesszuk a tojast,sot,cukrot,olajat,tejet,a megtisztitott es lereszelt krumplit Az elesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, es a tobbi anyag...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: josagm
házi krém ízületi fájdalomra
házi krém ízületi fájdalomra

Tedd az összes hozzávalót egy tálba, keverd el alaposan, amíg szép, homogén krémmé válik. Tedd egy kiürült, kimosott tégelybe és használd! Így alkalmazd! Kend a házi krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Gombás-tojásos rizs
Gombás-tojásos rizs

A rizst bő vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A gombát negyed cikkekre vág-juk, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, félretesszük. A tojást megsütjük, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Panko morzsa
Panko morzsa

Mivel sokszor marad itthon pár szeletnyi vagy fél kg fehér kenyér, ami nem fogyott el, így morzsát készítek belőle. A finom, magvas kenyereket méginkább sajnálom kidobni, így eztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk