50 dkg darált vegyes hús (marha és sertés)
3 db zsemle
1 tojás
só, bors
1 kisebb csokor petrezselyem zöld
1 kisebb csokor zöld kapor
1 csapott kanál majoránna
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörösbor
kevés zsemlemorzsa
tej
A kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymával kevés olajon megdinsztelem, hozzá adom a darált húshoz. A zöldfűszereket feldarabolom, amit szintén a masszához adok. Az előzőleg tejbe beáztatott kenyeret jól kinyomkodom, szintén a masszához adom, hozzáadom a tojást, fűszerezem, hozzáadom a vörösbort, és az egészet jól összedolgozom. Ha szükséges akkor kevés zsemlemorzsát adok még hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. A muffin sütőt vékonyan kiolajozom és belerakom a fasírtgolyókat és készresütöm.
A karfiolt szétszedjük kisebb részekre, majd forró vízben megfőzzük, amíg egészen puha nem lesz. Ha megpuhult, leszűrjük és egy tálba tesszük, adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot, a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA zsírban rózsaszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a megtisztított, megmosott, felkockázott májat hozzáadjuk, puhára pároljuk, langyosra hűtjük. A főtt tojásokkal...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, a répát nagyobb hasábokra vágjuk. Feltesszük főni vegetás vízben és hagyjuk kicsit megpuhulni (ne főzzük sokáig). Eközben a zacskós riz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű