3 db avokádó (puha, érett)
5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 kk chilipehely
1 kk só
bors ízlés szerint
1.5 dl zsír
1 csokor bazsalikom
1 csokor koriander
1 lime-ból nyert limelé
400 g spagetti tészta (főtt)
100 g kesudió (pirítva, durvára vágva)
20 dkg koktélparadicsom (felezve vagy negyedelve)
Konyhai robotgépbe tesszük a megpucolt, felezett avokádókat, a bazsalikomot, a koriandert, a fokhagymát, a csilipelyhet és a limelevet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Elkezdjük turmixolni, és közben lassan hozzácsurgatjuk a zsírt, hogy szépen emulgeálódjon.
A kész krémet összeverjük a kifőzött spagettivel, a felezett koktélparadicsomokkal és a pirított kesudióval tálaljuk.
a tej felében cukorral megfuttatom az élesztőt, a másik fele tejbe beleteszem a margarint, a liszthez adom a sót, először az élesztős tejet öntöm a liszthez, majd a margarinos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót tedd turmixgépbe, és krémesítsd. Ízlés szerint adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is. Hűtsd be a makrélakrémet min. 10 percre.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohárban megmikrózzuk a tejet, a mikró teljesítményétől függően 5-10 másodpercig. Langyosnak kell lennie. Ezután beleszórjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedjük,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA megtisztított húst felteszem egy 5 literes fazékban főni, amikor felforr lehabozom. Beleteszem a zöldségeket és a fűszereket. Legalább 6 órán keresztül lassú tűzöm, fedő alatt fő...
Elkészítési idő: 6-8 óra Nehézség: Közepes