3 db avokádó (puha, érett)
5 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1 kk chilipehely
1 kk só
bors ízlés szerint
1.5 dl zsír
1 csokor bazsalikom
1 csokor koriander
1 lime-ból nyert limelé
400 g spagetti tészta (főtt)
100 g kesudió (pirítva, durvára vágva)
20 dkg koktélparadicsom (felezve vagy negyedelve)
Konyhai robotgépbe tesszük a megpucolt, felezett avokádókat, a bazsalikomot, a koriandert, a fokhagymát, a csilipelyhet és a limelevet. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Elkezdjük turmixolni, és közben lassan hozzácsurgatjuk a zsírt, hogy szépen emulgeálódjon.
A kész krémet összeverjük a kifőzött spagettivel, a felezett koktélparadicsomokkal és a pirított kesudióval tálaljuk.
Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket. Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petre...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA friss marhahús színe sötétvörös, szaga jellegzetes, de nem kellemetlen. Száraz tapintású, rugalmas. A romlott húst kellemetlen szagáról, nyálkás tapintásáról lehet felismerni....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű