Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc édeskovásszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg túró

Elkészítés:


Édes kovásszal készült túrógombóc. 50 dkg túró /legjobb a házi/, 3 db tojás, 3 ek. zsemlemorzsa, 3 ek. búzadara, 1 ek. cukor, és 2 ek. kovász.. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérje csak főzés előtt kerül a túróhoz. Én most a késes robotba raktam mindent, összedolgoztam és 5 órát pihentettem. A fehérjét habbá vertem pici sóval és pici cukorral és már csak a kifőzés előtt pár percel adagoltam apránként a túróhoz. Lobogó vízben a forrástól számítva 3 percig főztem. Pirított zsemlemorzsába forgattam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mező Éva receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Lazac sűlt zellerhasábokkal Paleo
Lazac sűlt zellerhasábokkal Paleo

Ma ebédre lazacot készítettem zellerhasábokkal

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mascarpones csokikrém
Mascarpones csokikrém

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztottam, majd hagytam, hogy szobahőmérsékletre hűljön. Ezután a szintén szoba-hőmérsékletű mascarponéval alaposan elkevertem, a sajtkrémet kanala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BA Paradicsomlé
BA Paradicsomlé

Megtisztított, érett paradicsom csumáját kivágjuk, összedaraboljuk. 5-6 percig főzzük, ledaráljuk vagy passzírozzuk. Ezt a kész levet már nem szükséges újra felfőzni, Üvegekbe tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk