20 dkg rétesliszt
20 dkg kenyérliszt
4 dl tej
5 dkg vaj
20 dkg tejföl
20 g élesztő
4 darab tojás
2 csipet só
A tojásokat lazán felverjük, elkeverjük benne a tejfölt, az élesztőt, a tejet és a puha vajat, beleszórjuk a sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, és csomómentesre keverjük a tésztát. A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk 1 órán át pihenni. A megkelt tésztából evőkanálnyi adagokat rakunk egy kivajazott serpenyőbe, és 1-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Bármit rakhatunk rá.
Füstölés után a téliszaláminak 2 hónapot jó ha áll. az idő minél tovább anál jobb.. legalább 6 hónap kellene neki.. Tüzes só és cayen bors Ázsia BT -ben rendelhető neten. htt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt vörös- és fokhagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk. Vastag aljú fazékban kevés olajat hevítünk és kb. 5 perc alatt megsütjük ra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát apróra reszelem, besózom, majd hozzáadom a borsot és a köményt. Állni hagyom, míg levet ereszt (kb 15-20 perc). A levét kinyomkodom, hozzáadom a tojásokat, és összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat kevés vízben megfőzzük,majd hagyjuk hűlni,felszeleteljük a főttojásokkal együtt és egy tálba tesszük.A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk és belekeverjük.Hozzá a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű