200 g Totu tojásfehérje túró
200 g Totu krém
1-2 tk só ízlés szerint
1-2 tk.bio citromlé ízlés szerint
150 g olvasztott Barco kókuszolaj
200 ml ásványvíz
2 púpozott ek. zselatin
1 tk.konjac liszt
csipet friss élesztő (opcionális)
A zselatint a 200 ml vízben előírás szerint elkészítjük(A zselatint alacsony hőmérsékleten kell feloldani, majd langyosra hűtve kell a hideg folyadékhoz vagy krémhez adni. A forralástól elveszti kocsonyásító képességét.). Az összes hozzávalót a feloldott zselatinnal ,késes aprítóban krémes állagúra dolgozzuk.megkóstoljuk és ha szükséges sót vagy citromlevet adunk hozzá ízlés szerint.Egy szilikonos félgömbformába kanalazzuk és a hűtőbe rakjuk párórára.Jól szeletelhető ,reszelni még nem próbáltam,mert ahhoz kevés időt volt a hűtőbe , ízre állagra mint az igazi "mozorrella" golyó. Nagyon finom lett. Ha nem adok hozzá zselatint akkor nagyon finom sajtkrém lesz belőle,( a folyadék a zselatinhoz kell ha mozzarella golyót készítek.) Jó étvágyat! Tárolása jól zárható edényben enyhén sós ,szénsavas ásványvízben sokáig eltartható így nekem több mint egy hónapig állt a vödörben.
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. Megfel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, burgonyanyomón áttörjük. Elkeverjük az apró kockákra vágott szalonnával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://konyhalal.cafeblog.hu/2015/11/19/karamellizalt-hagymas-martogatos/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű