2-2,5 kg Hagebutten,
650 g Gelierzucker 1:1
, Mark 1 Vanilleschote, oder abgeriebene Schale 1/2 zitrone und Orange
Hagebutten waschen, Stiel und Fliege entfernen und mit wenig Wasser weichkochen. Erst durch ein grobes, dann ein feines Sieb passieren. Mus(750g) mit Gelierzucker und den übrigen Zutaten aufkochen und unter ständigem Rühren 4 min sprudelnd kochen. In heiß ausgespülte Gläser füllen und auf den Kopf stellen.
A gombák szárát kitördeljük, a kalapjukat jól megmossuk, lecsurgatjuk, majd a szár nyílásával felfelé zsírral kikent tepsibe tesszük. Fűszerezzük, vastagon megkenjük a kaporral el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit habosra keverjük a sóval, a joghurttal (v. mascarponéval), a fehérjéket pedig a szódabikarbónával. Ízlés szerint fűszerezhetjük. A felvert habot lazán hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítés roppant egyszerű. Fogunk egy nagy tálat és belerakjuk a lisztet és hozzáadjuk a sütőport, a cukrot és a vaníliás cukrot. A 2 tojást szétválasztjuk és a fehérjét, egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megfőzzük. Próbáljunk meg nagyobb és egyforma, nem szétfövő típust választani. Ha kész, hagyjuk, míg egy kicsit kihűl. Közben vágjuk kis kockákra a főtt sonkát, resz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű