25 dkg reszelt sajt
70 dkg finomliszt
25 dkg margarin
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 dl tejföl
só izlés szerint, kb. 1 kávéskanállal
2 evőkanál étolaj
A margarint elmorzsolom a lisztel. majd összekeverem a többi hozzávalóval. Kis gombócokat formázok, majd sütöm a tallérsütőben, ami nekem nincs. Én gofrisütőt használtam. A kis gombócokat kézzel kilapitottam vékonyra és ugy tettem a gofrisütőbe :-)
A tojássárgából, mustárból és olajból majonézt kavarunk. A majonézhez hozzáadjuk a tehéntúrót, a tört fokhagymát, és ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, majd jól összekavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a keményítővel és porcukorral, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a tejet. Gőz fölött tovabb sűrítjük folyamatos keveréssel. A vajat és a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket, fokhagymát egy kis tálkába tettem és pár csepp olívaolajjal elkevertem, hogy kenhető állagú legyen. A csirkemellfilét megmostam, lecsepegtettem, majd két részre vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű