Családireceptkönyv.hu

Töltött kelkáposzta rántva


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 darab nagyobb kelkáposzta levél
12 szelet trappista ( lehet füstölt is)
12 szelet sonka
zsemlemorzsa, tojás, liszt

Elkészítés:


A kelkáposzta leveleket forró vízben puhára főzzük,( lehet ételizesitős vizben), majd lecsepegtetjük, szárazra töröljük. A szárazra törlésre nagy szükség van, mert átnedvesedik törlés nélkül a panír. A levelein a torzsát egy határozott mozdulattal elklopfoljuk, a levélre helyezzük a sajtot, sonkát. Két szélét behajtjuk és feltekerjük. Mindegyiket lisztbe, felvert tojásba(fűszerezhetjük) és zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tartás mártással és zöldséges rizzsel tálalom! De lehet izlés szerint ki hogy szeretné! Lehet szintén Glutén és Laktózmentesen is késziteni!

Töltött kelkáposzta rántva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Gombapörkölt
Gombapörkölt

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd a hagymára rárakunk 1 teáskanál pirosparikát és egy kis borsot. Majd jöhet rá az apróra vágott gomba, ami lehet konzerves gomba i...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CSAPATÍ(iNDIAI KENYÉR)
CSAPATÍ(iNDIAI KENYÉR)

A recepthez teljes kiőrlésű búzalisztet használtam, mely kicsit tömörebb lepényeket eredményez. A lisztet összekeverem a sóval és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy a tészta öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Krumpligolyó
Krumpligolyó

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Miután langyosra hűlt, belekeverjük a sajtot, a lisztet, a tojást, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Májkrém házilag
Májkrém házilag

Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, beletesszük a s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk