12 darab nagyobb kelkáposzta levél
12 szelet trappista ( lehet füstölt is)
12 szelet sonka
zsemlemorzsa, tojás, liszt
só
A kelkáposzta leveleket forró vízben puhára főzzük,( lehet ételizesitős vizben), majd lecsepegtetjük, szárazra töröljük. A szárazra törlésre nagy szükség van, mert átnedvesedik törlés nélkül a panír. A levelein a torzsát egy határozott mozdulattal elklopfoljuk, a levélre helyezzük a sajtot, sonkát. Két szélét behajtjuk és feltekerjük. Mindegyiket lisztbe, felvert tojásba(fűszerezhetjük) és zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban megsütjük.
Tartás mártással és zöldséges rizzsel tálalom! De lehet izlés szerint ki hogy szeretné! Lehet szintén Glutén és Laktózmentesen is késziteni!
A megtisztított vöröshagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, az apróra vágott sárgarépát, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott...
Elkészítési idő:A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sóval mindkét oldalukat bedörzsöljük, és 1/2 órát pihenni hagyjuk. A tejfölt simára keverjük a mustárral, megmártjuk benne a tarja mindkét old...
Elkészítési idő:Egy kg sertés vagy csirke máj,, bármely meg felel,, egy kg zsír szalonna, egy kg sertés hus, egy kg hagyma, fűszerek ízlés szerint, só, fehér bors, fahéj, szerbors, kevés majoránna...
Elkészítési idő:A narancsokat megmossuk, héjukat vékonyan lehámozzuk. Ezután kifacsarjuk őket (kb. 2 dl lesz). A tejbe beledobjuk a narancshéjakat, hozzáöntjük a tejszínt és adunk hozzá két evő...
Elkészítési idő: