Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

120 g tej
50 g víz
10 g friss élesztő
30 g vaj,vagy margarin
10 g cukor
330 g liszt
5 g só

Tetejére:

1 db tojás
3 ek tej
szezámmag

Elkészítés:


1. Tegyük a keverőedénybe a hozzávalókat a liszt és a só kivételével és keverjük
2 p/37°C/2-es fokozaton, majd további 4 mp/4-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, keverjük 35 mp/5-ös fokozaton.
3. Dagasszuk 3p/ / fokozaton.
4. Vegyük ki a tésztát a keverőedényből, és finoman gyúrjuk át lisztezett deszkán.
5. Osszuk 6 részre, formáljunk belőle kis kerek cipókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe
és enyhe nyomással lapítsuk.
6. Vizes ecsettel kenjük át a tetejét, s szórjuk meg szezámmaggal.
7. Ezután minimum fél órát kelesszük letakarva langyos helyen. (max. egy óra)
8. Majd keverjük össze a tojást, a tejet, és kenjük át a zsemléket.
9. Előmelegített sütőben 200°C-on süssük 20-25 percig.
10. A zsemle akkor jó, amikor a teteje szép aranybarna, és a fogpiszkáló teszttel ellenőriztük, hogy nem ragad a tészta.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lisztet variálhatjuk,de akkor bár nagyon finom,nem a klasszikus hamburger zsemle lesz belőle.
Teljeskiőrlésű lisztek,rozsliszt....

Hamburger zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
BRASSÓI APRÓPECSENYE (ZELLERREL)
BRASSÓI APRÓPECSENYE (ZELLERREL)

A hagymát apró kockára vágom és kevés olajon megpárolom, majd beleteszem a felcsíkozott húst. Fűszerezem és puhulásig fedő alatt párolom. A zellert meghámozom, kockára vágom és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rák elleni szer
Rák elleni szer

Az egészet össze kell alaposan keverni, amíg homogén lesz. Ezután minden étkezés előtt 30 perccel egy kiskanállal kell belőle fogyasztani magában, esetleg ízesítetlen gyógyteával....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rántott Kovászos uborka
Rántott Kovászos uborka

-a kovászos uborkákról a nedvességet leitatjuk -négybe vágjuk -ugyan úgy mint a rántott húst panirozzuk -liszt ,felvert tojás ,zsemlemorzsa -zsiradékon megsütjük -lehet kés...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk