menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsemle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

120 g tej
50 g víz
10 g friss élesztő
30 g vaj,vagy margarin
10 g cukor
330 g liszt
5 g só

Tetejére:

1 db tojás
3 ek tej
szezámmag

Elkészítés:


1. Tegyük a keverőedénybe a hozzávalókat a liszt és a só kivételével és keverjük
2 p/37°C/2-es fokozaton, majd további 4 mp/4-es fokozaton.
2. Adjuk hozzá a lisztet és a sót, keverjük 35 mp/5-ös fokozaton.
3. Dagasszuk 3p/ / fokozaton.
4. Vegyük ki a tésztát a keverőedényből, és finoman gyúrjuk át lisztezett deszkán.
5. Osszuk 6 részre, formáljunk belőle kis kerek cipókat, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe
és enyhe nyomással lapítsuk.
6. Vizes ecsettel kenjük át a tetejét, s szórjuk meg szezámmaggal.
7. Ezután minimum fél órát kelesszük letakarva langyos helyen. (max. egy óra)
8. Majd keverjük össze a tojást, a tejet, és kenjük át a zsemléket.
9. Előmelegített sütőben 200°C-on süssük 20-25 percig.
10. A zsemle akkor jó, amikor a teteje szép aranybarna, és a fogpiszkáló teszttel ellenőriztük, hogy nem ragad a tészta.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lisztet variálhatjuk,de akkor bár nagyon finom,nem a klasszikus hamburger zsemle lesz belőle.
Teljeskiőrlésű lisztek,rozsliszt....

Hamburger zsemle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Csirkemájas vagdalt
Csirkemájas vagdalt

A csirkemájat átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, lecsepegtetjük, papírtörlővel szárazra töröljük, és megszórjuk borssal, majoránnával. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Köhögés ellen ezt edd!
Köhögés ellen ezt edd!

Tisztítsuk meg a sárgarépát, és vágjuk apró darabokra. Egy kevés vízben, fedő alatt főzzük puhára. Rúdturmix segítségével pépesítsük. Amikor már nem forró, keverjük bele a mézzel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pizza 1 szelet 0.59 ch!
Pizza 1 szelet 0.59 ch!

Langyos vízbe teszem az élesztőt, kimérem a lisztet, sikért. A lisztekhez keverem a sót, oregánót, borsot, majd az élesztős vízzel lágy tésztát készítek, a végén adom hozzá az olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög (gyros) fűszerkeverék
Görög (gyros) fűszerkeverék

Az egész fűszereket először mozsárban porrá őröljük, majd a többi fűszerrel összekeverjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk