Hozzávalók:
Fagyi alaphoz:
5 dl 20%-os tejszín
3 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 tk. vanília kivonat
Őszibarack püréhez:
4 nagy őszibarack
1 ek. cukor
1 ek. citromlé
Továbbá:
30 dkg görög joghurt
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral és adjuk hozzá a vanília kivonatot. A tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le teljesen a lángot. Merjünk ki belőle egy evőkanállal és adjuk a tojásos keverékhez, így nem lesz nagy a hőmérséklet változás, miután visszaöntjük a tejszínhez. Keverjük simára és öntsük az egészet vissza, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forraljuk újra fel. Kb. 80%-ig melegítsük. Miután kihűlt, tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Az őszibarackot hámozzuk meg és vágjuk apró kockára. Főzzük fel a cukorral és a citromlével, majd villával törjük át, de hagyjunk benne nagyobb darabokat.
Másnap a fagyi alapot verjük fel habverővel vagy géppel, adjuk hozzá a joghurtot és tegyük fagyigépbe az utasításnak megfelelően 30 percre. Egy nagyobb tálba, amit azután mélyhűtőbe tudunk tenni öntsük át, a tetejére kanalazzuk az őszibarackpürét és óvatosan keverjük össze. Pár óra tegyük fagyasztóba.
Isteni krémes marad!
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval (ha lehet akkor himalája só)jól elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont felcsíkozzuk, serpenyőbe tesszük, és kiolvasztjuk a zsírját. Felszeleteljünk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát üvegesre pirítjuk a szalonnás zsíron, majd hozzáadjuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a rizst: többször váltott hideg vízben addig mossuk, amíg a víz áttetsző, tiszta marad. Feltesszük főni a vízzel, nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon, lefedve 10-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bagettet kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és a sütőben megpirítjuk. A paradicsomokat, a fokhagymát és a bazsalikomot külön-külön apróra vágjuk, majd összekeverjük és sóval, borssal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű