menu

Családireceptkönyv.hu

MEGGYES MASCARPONES MÁK- VAGY DIÓTORTA


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A mákos piskótához:
6 tojás
édesítőszer ízlés szerint (update zéró cukor vagy Eritrit)
1 kiskanál fahéj
1 citrom reszelt héja
6 evőkanál darált mák
Ha diósat szeretnénk:
Tészta:
20 dkg darált dió
20 dkg margarin
15 dkg cukornak megfelelő édesítő
3 dkg holland kakaópor (natúr)
1 tk. sütőpor
1 tk. szódabikarbóna
4 tojás

Elkészítés:


Mákos:
A tojás sárgáit az édesítővel, fahéjjal habosra keverjük és hozzáadjuk a mákot. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk és óvatos mozdulatokkal a krémhez vegyítjük.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba nem árt).
Diós:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A négy egész tojást az édesítővel kb. 5-6 percig keverjük, amíg sűrű, kemény krémet nem kapunk. A felolvasztott, langyos margarint adjuk hozzá és keverjük egyneművé. A darált diót keverjük össze a kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával, majd kanalanként dolgozzuk a tojásos masszába. A tepsibe tegyünk kissé megolajozott sütőpapírt. Ha tölteni szeretnénk a sütit, akkor nagyobb kb. 30×40 cm-es tepsit használjunk, ha nem akkor a kisebb 20×30 cm-es lesz jó.
A tésztát a tepsi méretétől függően 15-20 percig süssük
A meggyszószhoz
500 g meggy (magozott), édesítő ízlés szerint
1 evőkanál vaníliás- v. csokis pudingpor, 1 púpozott teáskanál fahéj (őrölt)
A meggyet, az édesítőt és a fahéjat a tűzhelyre tesszük és közepes lángon főzzük egy kicsit. Ekkor a pudingport kevés hideg vízben feloldjuk és besűrítjük vele a meggyszószt.
A krémhez
400 g mascarpone, 2 dl Hulala tejszín, édesítő ízlés szerint, update vaníliás cukor
A krémsajtot, az édesítőt és a vaníliát felhabosítjuk, a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a meggyszószt, majd rá a krémet.
Az elkészült süteményt 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
Tetszés szerint díszíthetjük a torta tetejét.

MEGGYES MASCARPONES MÁK- VAGY DIÓTORTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

1. Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. 2. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. 3....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Videós egy percesek
Videós egy percesek

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Élet a tanyán, villany nélkül
Élet a tanyán, villany nélkül

A gyökérféléket, a sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, céklarépát, cukorrépát, stb. pincében és homokban tárolhatjuk. (Vermelés: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/aktu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lepcsák
Lepcsák

A krumplit nagy lyukú sajtreszelővel lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a fokhagymát (összetörve) és a fűszereket (ízlés szerint), és összedolgozzuk. Ezután belerakjuk a lisztet, és...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk