Családireceptkönyv.hu

Olivaolajas Póréhagyma-Zeytinyağlı Pırasa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1 kg Póréhagyma
2 db Sárgarépa
1 kávéscsészényi Rizs
1 db Citrom leve
1 dl Olivaolaj
Só, 2 db Kockacukor
2 dl Víz

Elkészítés:


Elkészítése:
Vágd fel 2 cm vastagságú karikákra a póréhagymát és ½ cm karikákra a sárgarépát ,majd együtt párold meg őket lassú tűzön , fedő alatt az olivaolajban .10 perc után add hozzá a rizst a sót a cukrot ( amit én az utóbbi időben már ki ás hagyok ) és a vizet. Ha szeretnéd, hogy szines legyen tehetsz bele 1-2 kanál paprikakrémet . Miután minden megfőtt benne csavard bele a citrom levét és hűtsd be a vacsoráig.
Afiyet olsun!

Trükkök, tippek, praktikák:


Olivaolajas Póréhagyma-Zeytinyağlı Pırasa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej
Madártej

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.1,2 l rizstejet felforralunk és a kemény habot beleszaggatjuk(közbe ne bugyogjon a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Rizses, zöldséges resztelt máj
Rizses, zöldséges resztelt máj

A zöldségkeveréket kicsit megfuttatom olajon, majd kb 1 deci vízzel felöntöm, eközben elkezdem főzni a rizst. Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompür...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperfagylalt gép nélkül
Eperfagylalt gép nélkül

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral. Lefedve hagyjuk 1 órán át. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Májgombóc
Májgombóc

A májat megkaparjuk NEM ÉLES késsel, öszekeverjük a sóval, borssal, tojással, zsemlemorzsával, olajjal és reszelt hagymával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk