Hozzávalók:
1 kg Póréhagyma
2 db Sárgarépa
1 kávéscsészényi Rizs
1 db Citrom leve
1 dl Olivaolaj
Só, 2 db Kockacukor
2 dl Víz
Elkészítése:
Vágd fel 2 cm vastagságú karikákra a póréhagymát és ½ cm karikákra a sárgarépát ,majd együtt párold meg őket lassú tűzön , fedő alatt az olivaolajban .10 perc után add hozzá a rizst a sót a cukrot ( amit én az utóbbi időben már ki ás hagyok ) és a vizet. Ha szeretnéd, hogy szines legyen tehetsz bele 1-2 kanál paprikakrémet . Miután minden megfőtt benne csavard bele a citrom levét és hűtsd be a vacsoráig.
Afiyet olsun!
A hagymát és gombát felszeleteljük, majd egy kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. A mozzarella sajtot és a szárított paradicsomot felkockázzuk és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajból, a lereszelt citromhéjból, a citrom levéből és a fűszerekből pácot készítünk. A húst megmossuk, megtöröljük, szeletekre vágjuk, és a pácba tesszük legalább 1 órára....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk át a kakaót és áztassuk be a zselatint 70 ml vízbe. Főzzünk szirupot a cukorból és a 80 ml vízből, szórjuk bele a kakaót és jól keverjük össze. Melegítsük fel a tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba. Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű