1 db alma
1 rúd fahéj
2 l víz
Egy nagyobb, két literes kancsóba szeletelj bele egy almát. Bármilyen fajtát választhatsz, a víznek olyan íze lesz, mint az almának.
Add hozzá a rúd fahéjat egyben vagy néhány darabra törve. Öntsd fel vízzel, vagy ha hidegen szereted akkor töltsd fel a kancsót félig jéggel és utána öntsd fel vízzel.
Tedd be a hűtőbe, és hagyd kb. fél órát állni, amíg az ízek kiáznak.
Az eredeti cikk szerint 3-4-szer újratöltheted, mielőt az alma és a fahéj elveszítené az ízét, így kb. 6-8 liter ital jön ki belőle.
A fahéj is és az alma is állítólag gyorsítja az anyagcserét, ezért méregtelenítő, fogyasztó hatásuk van. Ebben a vízben egyrészt érzed az ízüket, tehát ha csak azzal van problélmád, hogy hogyan idd meg a naponta szükséges 2-4 liter folyadékot, már akkor is egy tökéletes megoldás. De már egy pohárnak is olyan élénkítő hatása van, mintha az ember egy bögre kávét ivott volna. Így az anyagcserét felgyorsítva végső soron méregtelenít és aki fogyni akar, annak is segít. Tele leszel tőle energiával, akár még kávé helyett is ihatod.
A nyulat feldaraboljuk. Hagymát olajon megfuttatunk, majd adunk hozzá őrölt paprikát. Utána rárakjuk a húst, majd felöntjük kevés vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint. Fedő alatt kész...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA gombát és a csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk egy kiskanál piros paprikát, a csirkemellet és egy kevéske vizet. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztjuk, belekeverjük a felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk, felengedjük 2 dl vízzel, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A felkockázott szalonnát kiolvasztjuk. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű