30 dkg csirkemáj
1 ek kacsazsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
1 kávéskanál kakukkfű
1 kávéskanál borsikafű
őrölt bors
só
A félfőre vágott, kis fej vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megdinsztelem.
Hozzáadom a bort és a fűszereket, majd ha a levét elfőtte, beleteszem a feldarabolt májat.
Megszórom őrölt borssal, sózom és addig pirítom, amíg a máj átsül.
Önálló reggelinek, vacsorának, vagy feltétnek is alkalmas.
A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk. A hagymát felkarikázzuk, a szalonnát felvágjuk csíkokra. Egy nagyobb serpenyőben zsírt melegítünk. Berakjuk a krumplit, szalonnát és a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legfontosabb hozzávaló a muffinforma! És attól függően hány darabos, és mennyit akarunk csinálni reggelire annyi tojás kell. Elkészítés : a formát kibéleled sonkával, baconszal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű--Keverd a liszthez a sütőport. -A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, -majd a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral , - a vajat, a vaníliás cukrot, és a tejet keverd...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűKaramellizáljuk a barnacukrot a vajon, majd a megpucolt és felkarikázott hagymát párolni kezdjük. Amikor szép aranybarna színt kapott, és nincs alatta sok lé, hozzáöntjük az olíva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű