• 2 kg paradicsom
5 dkg cukor
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 ek mustár
1 tk fahéj
1 tk bors
4 ek ecet 10%-os
ízlés szerint bors
1 szál répa
petrezselyemgyökér
zeller
1 fej vöröshagyma
A répát, a zellert, petrezselyemgyökért, hagymát felkarikázzuk, vízbe puhára főzzük.
A paradicsomot megmossuk, daraboljuk és lassú tűzön sűrűre főzzük. Ledaráljuk, belekavarjuk a fűszereket valamint a megfőtt zöldségeket, összeturmixoljuk és feltesszük főzni. Lekvár sűrűségűre főzzük, teszünk bele szalicilt és üvegbe töltjük, szárazgőzbe tesszük.
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricakását, a cukrot, a margarint, lassan kavargatjuk, míg össze nem sűrűsödik. Még forrón kiszaggatjuk, túrót, tejfölt teszünk a tetejére,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük. A hozzávalókat összekeverjük és forró olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűJól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i ohladite. 2. U zdjelu za salatu stavite ohlađenu tjesteninu, dodajte krastavac narezan na kockice, rajčice narezane na pola,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű